Advokat Andrije Mandića: Sinđelić je problematičan svjedok, čeka ga robija od 21 godinu (VIDEO) - Volim Podgoricu

Advokat Andrije Mandića: Sinđelić je problematičan svjedok, čeka ga robija od 21 godinu (VIDEO)

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, tokom prethodnih konferencija za novinare, nijesu željeli da objelodane ko su advokati koji će ih zastupati pred Višim sudom u slučaju državni udar. Ipak, do imena makar jednog njihovog pravnog zastupnika Televizija Vijestri je došla preko Županijskog suda u Vukovaru, gdje su zatražili odgovor ko se osim medija interesovao za slučaj Saše Sinđelića.

“Dana 11. travnja 2017. godine Županijskom sudu u Vukovaru se obratio odvjetnik Miroje Jovanović i Novog Sada, Vase Stajića 15 sa zahtjevom za pristup informacijama odnosno zahtjevom za preslik dokumenta iz ovosudnog spisa”, navodi se u odgovoru Županijskog suda u Vukovaru.

Zbog čega bi advokat iz Novog Sada bio toliko zainteresovan za Sinđelića odgovor smo dobili u veoma kratkom roku upravo od Jovanovića, ali Miroja, koji je mailom potvrdio TV Vijesti da je advokat Mandića.

Na pitanje, kako komentariše optužnicu, koja je podignuta protiv njegovog klijenta, Jovanović kaže da je u slučaj uključen tek nedavno.

“Ono što se već sada vidi jeste da se čitav postupak zasniva na iskazu jednog čovjeka Saše Sinđelića koji ima očigledan interes da govori neistinu, to je dakle ova teška robija od 21 godinu. Cio postupak se zasniva na iskazu tog i takvog svjedoka saradnika. U svakoj demokratskoj i civilizovanoj državi gdje postoji vladavina prava takav postupak bi bio momentalno obustavljen. Da će sud razumijeti ovo problematizovanje uloge i angažmana svjedoka saradnika od strane Specijalnog tužilaštva i da će takođe prepoznati u ovom postupku nema elementa nikakvog krivičnog djela”, kazao je Jovanović.

Nije želio da otkriva kako će se braniti njegov klijent ako dođe do suđenja.

O validnosti optužnice koja je podignuta protiv Mandića i Kneževića i još 12 optuženih, Vijeće podgoričkog Višeg suda odluku će donijeti najkasnije do idućeg petka.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Thanks, I’ve recently been searching for info approximately this topic for a while and yours is the greatest I’ve came upon till now. But, what about the bottom line? Are you positive concerning the source?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com