KARIĆI GRADE U CRNOJ GORI: Radovi počinju u septembru (FOTO) - Volim Podgoricu

KARIĆI GRADE U CRNOJ GORI: Radovi počinju u septembru (FOTO)

Nema atraktivnije, a zapuštenije, lokacije na potezu od Igala do Meljina, do one kod tunela na Šetalištu Pet Danica. Na početak izgradnje stambeno porodične dvojne kuće, odnosno zgrade sa bazenom na ovoj lokaciji, ispod Gradskog muzeja Mirko Komnenović, čeka se osam godina. Posljednja najava gradnje bio je kraj januara, ali radovi su odloženi do okončanja glavne turističke sezone.

Sporna je trasa kojom će saobraćati teška mehanizacija. Šetalište je jedina opcija kojom će se materijal dovoziti do mjesta gdje srpski biznismeni, braća Karić planiraju izgradnju objekata na placu od 1818 m2 prostora, potvrdio je Radiju Jadran, advokat porodice Karić u Herceg Novom, Vukašin Vuko Šimrak:

„Projekcija je sada da bi sve trebalo da krene 20. septembra. Sve je bilo spremno za početak radova, međutim, iz Opštine su sugerisali, što je i prihvaćeno, da se ne počinje sa radom, jer je prilaz isključivo Šetalištem Pet Danica. Ono bi bilo devastirano, a ne bi bilo vremena da se do početka sezone popravi. Sa druge strane, Karići su preuzeli obavezu da sve štete koje nastanu, otklone. Stoga je postignut dogovor da sve krene u drugoj polovini septembra“, kazao nam je Šimrak.

Podsjećamo, investitor, odnosno braća Karić, radove na placu od 1818 kvadrata kod tunela započeli su 2009. godine. U junu 2009. godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje dobijeno od Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za navedene objekte dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

Prema novoj građevinskoj tabli, početak radova bio je najavljen za decembar 2016., a završetak izgradnje do 2018.

Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova, okončan je sudskim poravnanjem, kazao je ranije Šimrak:

„Karići su uplatili, radi obezbjeđenja izvršenja sudskog poravnanja 70 hiljada eura na depozit Suda u Herceg Novom, radi sanacije terena na kojem je ranijim izvođenjem radova prouzrokovana šteta“, pojasnio je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com