Sjeverna Koreja zaprijetila: OPŠTI RAT ako Amerika iskoristi vojna sredstva! - Volim Podgoricu

Sjeverna Koreja zaprijetila: OPŠTI RAT ako Amerika iskoristi vojna sredstva!

Sjeverna Koreja nastaviće sa lansiranjima projektila uprkos međunarodnim osudama i pojačanim vojnim napetostima sa SAD, izjavio je visoki sjevernokorejski zvaničnik za BBC.

-Sprovodićemo još raketnih testova na sedmičnom, mjesečnom i godišnem nivou, rekao je zamjenik ministra spoljnih poslova Han Song-Rjol dodajući da je “opšti rat” moguć u slučaju da SAD budu toliko “nesmotrene” da koriste vojna sredstva.

Američki potpredsjednik Majk Pens izjavio je ranije da je američka “strpljiva strategija” prema Sjevernoj Koreji završena.

Poručio je i da Sjeverna Koreja ne bi smjela da testira strpljenje američkog predsjednika Donalda Trampa.

-Samo u posljednje dvije sedmice, svijet je svjedočio snazi i odlučnosti našeg novog predsjednika prema Siriji i Avganistana, izjavio je Pens i dodao da se Sjeverna Koreja neće dobro provesti ako bude testirala njegovu odlučnost ili snagu američkih oružanih snaga u tom regionu.

On je tokom posjete Seulu naglasio kako SAD “100 odsto” stoje iza Južne Koreje.

Sjevernokorejski projektil “eksplodirao je gotovo odmah” tokom eksperimentalnog ispaljivanja u nedjelju, saopštilo je američka vojna komanda za Tihi okean, nekoliko sati prije dolaska američkog potpredsjednika Majka Pensa u Južnu Koreju na razgovore o sjevernokorejskom programu oružja.

Neuspjelo ispaljivanje projektila sa istočne obale Sjeverne Koreje, koja ignoriše opomene svoje saveznice Kine, dogodilo se dan nakon što je Pjongjang održao veliku vojnu paradu povodom rođendana pokojnog utemeljitelja zemlje Kim-Il Sunga na kojoj su bile prikazani balistički projektili.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com