UHAPŠENE DVIJE OSOBE - Volim Podgoricu

UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, tom tužiocu podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava podnijetih po nepoznatom počiniocu, protiv B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili pet krivičnih djela teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili prethodnih mjeseci, na štetu fizičkih lica koja stanuju ili imaju nekretnine na području Opštine Herceg Novi.

Sumnja se da su B.P. i B.R. naime izvršili ove teške krađe na način što su koristili odsustvo oštećenih koji ne borave u svojim stanovima i kućama, nakon čega su podesnim sredstvima nasilno otvarali prozore ili lomili stakla i ulazili u unutrašnjost stanova i kuća, odakle su potom otuđivali LCD televizore i druge uređaje. Oni su zatim, kako se sumnja, putničkim motornim vozilom, koje su koristili tokom izvršenja krivičnih djela, otuđene stvari odvozili svojim kućama i naknadno, za manje novčane iznose, su ih prodavali drugim licima sa područja Herceg Novog od kojih je jedan broj identifikovan, dok se još uvijek radi na identifikaciji ostalih lica koja su kupovala otuđene stvari.

Posebni izvještaj protiv B.P. i B.R. je nadležnom tužiocu podnijet u redovnom postupku. Njih dvojicu su naime službenici CB Herceg Novi lišili slobode prije mjesec dana, kada su uz posebni izvještaj privedeni nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su na isti način počinili ukupno 14 krivičnih djela teška krađa. B.R. je nakon saslušanja kod tužioca i privoda sudiji za istragu određen pritvor i on se nalazi u ZIKS-u, dok je B.P. nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com