Ponovo odloženo suđenje Darku Šariću - Volim Podgoricu

Ponovo odloženo suđenje Darku Šariću

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu danas je za 9. maj odloženo suđenje Darku Šariću zbog posjedovanja lažnih hrvatskih isprava na ime Tomislav Savatović, jer su izostali njegovi branioci.

Sud je konstatovao da nema dokaza da su Šarićevi advokati uredno pozvani, ali ga je upozorio da će mu 9. maja suđenje biti održano i bez njihovog prisustva jer u ovom slučaju zakon ne nalaže obavezno prisustvo branioca.

Suđenje je trebalo kao i do sada da se održi u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gdje Šarić inače boravi jer je u pritvoru od marta 2014. godine.

Prethodno je suđenje bilo odloženo na neodređeno vrijeme, zbog Šarićevih zahtjeva za izuzeće koji su svi odbijeni i odbačeni.

Šarić je tražio izuzeće predsjednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu i postupajućeg sudije, kao i Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i postupajućeg zamjenika.

On je na početku suđenja u februaru negirao da je ikada posjedovao falsifikovane hrvatske isprave na ime Tomislav Savatović i nije želio da odgovora na pitanja tužioca.

Tada je rekao da će na pitanja tužioca o spornim dokumentima odgovarati tek kada bude pribavljena originalna dokumentacija.

Šariću se takođe pred Specijalnim sudom sudi zbog optužbi za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok mu se u trećem procesu sudi za pranje novca u Srbiji.

On se nakon četvorogodišnjeg bjekstva u martu 2014. predao pravosudnim ogranima Srbije, a prethodno je sebi, kako se sumnja, obezbijedio lažna hrvatska dokumenta zbog čega mu se sudi u ovom postupku.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom Šarića tereti za tri krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i predlaže da ga sud osudi na osam mjeseci zatvora.

Darko Šarić se tereti da je dvije godine prije pokretanja akcije “Balkanski ratnik” i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta unijeta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša.

Mondo.Me

1 komentar

  1. I am also writing to let you be aware of what a cool discovery my wife’s daughter went through studying your web page. She realized several things, which include what it’s like to possess an amazing giving spirit to get the others without problems grasp chosen complex subject areas. You undoubtedly exceeded visitors’ expected results. Thank you for coming up with those effective, trustworthy, informative and as well as cool thoughts on that topic to Emily.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com