Bar čeka 350 malih glumaca - Volim Podgoricu

Bar čeka 350 malih glumaca

Teatar „Čedo Dragović“ juče je objavio program X Festivala dječijeg teatra Crne Gore, koji će od 26. do 30. aprila biti održan u barskom Domu kulture.

I ove godine tradicionalnu završnu smotru domaćeg dječijeg dramskog stvaralaštva, koja će okupiti 358 učesnika, barski Teatar organizuje u saradnji sa JP Kulturni centar  Bar , ministarstvima prosvjete i kulture i crnogorskim osnovnim školama.

Žiri u sastavu predsjednik Dragiša Simović i članovi Vladimir Cerović i Ljiljana Raičević ocjenivaće ukupno 19 predstava, od kojih je prva na programu 26. aprila-podgorički Mali atelje „Arlehin“ odigraće komad „Reci ne antibioticima“. Festival će 30. aprila zatvoriti „Prva žurka“ KKC „Akord“ Nikšić i KC Danilovgrad.

“Kao i uvijek, u cilju popularizacije i daljeg razvoja pozorišne umjetnosti, ulaz na sve predstave biće besplatan. Organizatori su sa rukovodstvom JP Kulturni centar  Bar  dogovorili besplatan obilazak Zavičajnog muzeja u Dvorcu kralja Nikole, Starog grada u Starom Baru i Stare masline na Mirovici za sve učesnike Festivala”, rekao je “Vijestima” direktor Festivala Miodrag Banović.

“U sklopu smotre kojom predsjedava Slavko Petrović, a koju vodi Milan Vujović, 29. aprila u Zavičajnom muzeju održaćemo i omaž pokojnom Čedu Dragoviću, doajenu domaćeg amaterskog dramskog stvaralaštva. U pratećem kulturno-umjetničkom programu nastupiće 311 izvođača”, kazao je Banović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com