Dan planete Zemlje: Evo kada će biti besplatan ulaz u Nacionalne parkove CG - Volim Podgoricu

Dan planete Zemlje: Evo kada će biti besplatan ulaz u Nacionalne parkove CG

Povodom obilježavanja važnog ekološkog datuma – Dana planete zemlje, iz Nacionalnih parkova Crne Gore pozvali su sve ljubitelje prirode, rekreativce i zainteresovane za boravak u prirodi da uz besplatan ulaz, 22. aprila 2017. godine posjete Nacionalne parkove Durmitor, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije.

Napomenuli su da je NP Biogradska gora zatvoren za posjetioce zbog odrona koji je izazvalo nevrijeme, a javnost će o njegovom otvaranju biti blagovremeno obaviještena.

Posjetioci imaju priliku da provedu prijatno vrijeme u zaštićenim prirodnim područjima, prošetaju edukativnim i pješačkim stazama, a o njihovoj prohodnosti i uslovima na terenu informacije mogu dobiti od zaposlenih u Službama zaštite nacionalnih parkova.

”Takođe, u subotu 22. aprila Služba za promociju, marketing i edukaciju Nacionalnog parka Lovćen organizovaće edukativnu radionicu povodom obilježavanja Dana planete zemlje sa učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Tivta i Petrovca. Istim povodom i zaposleni u NP Prokletije organizovaće edukativnu radionicu za učenike Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ iz Plava u Centru za posjetioce u Gusinju”, saopšteno je iz NPCG.

Dan planete zemlje obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.

”Povodom ovog važnog ekološkog datuma pozivamo sve građane da ličnim primjerom u svom okruženju doprinesu podizanju svijesti o problemima životne sredine i važnosti očuvanja biodiverziteta nacionalnih parkova Crne Gore za buduće generacije”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com