Demos: Kukavička i nelegitimna odluka vlasti da Crnu Goru uvuče u NATO - Volim Podgoricu

Demos: Kukavička i nelegitimna odluka vlasti da Crnu Goru uvuče u NATO

Opredjeljenje vrha crnogorske  vlasti, inače u dužem periodu pod sjenkom kriminala i korupcije, da  tako važna odluka o učlanjenju Crne Gore u vojni savez NATO donese u  parlamentu, i to krnjem, jeste u isti mah nelegitimna, kukavička i sa višestrukim negativnim posledicama, saopštili su iz Demosa.

U toj partiji podsjećaju da se od početka zalažu za odluku na refendumu kao “demokratsko i do kraja legalno i stabilno rješenje”.

“Posebno je sumnjivo da se tkz. odlučivanje o pristupanju Crne Gore u vojni savez NATO, i to namjerno  u mjestu gdje se ovih dana teže može stići, usvaja bez postignutih uslova i od strane međunarodnih partnera, imajući u vidu da proces ratifikacija nije okončan.Nastala situacija baca sjenku i na međunarodne partnere iz NATO koji ne samo da žmure nad profilom vlasti šire poznatoj po vezama sa organizovanim kriminalom već ćuteći prate arogantno odbijanje crnogorskih  vlasti zahtijeva demokratske javnosti  za odlučivanje na referendumu”, naveli su u saopštenju.

U Demosu su kazali i da su protiv stranih uticaja na volju crnogorskih građana, i to sa bilo koje strane oni dolazili, bilo sa istoka ili zapada, Rusije ili Amerike svejedno, ali i da uočavaju paradoks.

“Naime, Rusija, zemlja u kojoj referendumi nisu jači dio političke tradicije, se zalaže za, svakako iz svojih interesa, za referendum u Crnoj Gori.  Sa druge strane, zapadne  zemlje od koji smo mogli naučiti mnoge demokratske vrijednosti, pa i onu da je referendum najviši oblik demokratije i kao takav neophodan kada se radi o odlukama od posebnog državno-narodnog interesa, da dakle takve zemlje, sada već vojni partneri Đukanovićeve vlasti, nijemo prate, što znači podržavaju, nedemokratski način odlučivanja u Crnoj Gori”, kazali su u Demosu.

Sve ovo baca “veliku sjenku”, smatraju u Demosu, na sada već operaciju uvođenja Crne Gore u NATO bez konsultovanja volje građana Crne Gore.

“Očekujući javni stav zapadnih partnera o nastaloj situaciji, DEMOS ostaje privržen svom programu u kome je jasno definisano da  je referendum neophodan za odlučivanje o pristupanje vojnim savezima. Ponavljamo, referendum  je najdemokratskije, najlegalnije i najstabilnije rješenje, čije će rezultate, ma kakvi oni bili, DEMOS dosljedno poštovati”, kazali su u Demosu.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com