Hapšenje zbog napada na fudbalere Borusije Dortmund - Volim Podgoricu

Hapšenje zbog napada na fudbalere Borusije Dortmund

Njemačko tužilaštvo saopštilo je da je danas uhapšen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus koji je prevozio igrače fudbalskog  kluba Borusije Dortmund, navodeći da je u pitanju njemački državljanin ruskog porijekla.

Tužilaštvo je u saopštenju navelo da je uhapšen 28-godišnji Sergej W, za koga se sumnja da je izveo napad u Dortmundu iz financijskih razloga, prenosi Tanjug agenciju AP.

Njemački mediji navode da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kojem su odsjeli i fudbaleri te da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.

On je uhapšen u blizini Tuebingena, grada na jugozapadu Njemačke, a krajem prošle nedjelje je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva.

Mediji: Napad iz pohlepe

Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe.

Bild navodi da je želio  da sruši cijenu dionica Dortmunda kako bi profitirao, kako prenosi Deutsche Welle.

U napadu 11. aprila povrijeđeni  su jedan igrač i jedan policajac.

Istražitelji su na mjestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država Irak i Levant (ISIL), ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

Njemačke vlasti nedavno su objavile da ranije osumnjičeni za sudjelovanje u napadu na autobus s igračima Borusija Dortmund najvjerojatnije nijesu povezeni s tim bombaškim napadom.

Jedan osumnjičeni je pušten iz pritvora, dok je drugi bio zadržan, ali ne zbog napada nego zbog navodne pripadnosti grupi ISIL.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com