Hodžić pušten iz Suda za prekršaje: Tražili su da ne organizujem nove proteste - Volim Podgoricu

Hodžić pušten iz Suda za prekršaje: Tražili su da ne organizujem nove proteste

Član Građanske inicijative “Za nas”, Demir Hodžić, pušten je iz Suda za prekršaje.

Hodžiću je ročište zakazano za peti maj kada će doći sa advokatom.

“Tražili su da ne organizujem nove proteste, ali ja ću večeras u 18.00 sati kao i prethodna 102 dana biti na platou preko puta Skupštine”, kazao je Hodžić “Vijestima”.

Hodžić je jutros, na poziv službenika policije, došao u  Centar bezbjednosti da odgovori na pitanja u vezi sa javnim okupljanjem 19. aprila.

Hodžić je prekjuče bio ispred zgrade CB, kada je priveden i Dragan Sošić iz GI “Za nas”. Sošić je pušten iste večeri.

Hodžić je prije 103 dana počeo mirni građanski protest na platou preko puta Skupštine Crne Gore. U međuvremenu mu se pridružilo još nekoliko građana koji su  nezadovoljni opštim stanjem u državi.

GI “Za nas” je podršku pružila i protestima korisnica naknada za majke sa troje i više djece.

Hodžić je sinoć “Vijestima” kazao da je glavni cilj protesta “promjena sistema”.

On je rekao i da očekuje od građana da se više ohrabre i izađu na ulice.

Kritikovao je i ćutnju lidera opozicionih partija, nakon odluke Ustavnog suda da zakon kojim su uvedene naknade za majke sa troje i više djece proglasi neustavnim.

“Nisam čuo da se nijedan lider opozicionih partija oglasio… Razumijem zauzetost oko izbora u Herceg Novom, ali imam utisak da je u pitanju prećutni dogovor ili paket aranžman što će biti vidljivo u narednom periodu. Šta god bilo, opozicioni lideri bi trebalo da imaju na umu da su ih birali građani, te da prije ili kasnije zbog njihove neodgovornosti građani mogu odlučiti da in na nekim izborima ne izaberu”, kazao je sinoć Hodžić “Vijestima”, nakon spontanog protesta GI “Za nas”, korisnica naknada, te mještana park šume Zagorič.

Za danas poslije podne je najavljeno ponovno okupljanje građana na platou ispred Skupštine.

Demokrate: Vlast je u velikoj panici

Demokratska Crna Gora saopštila je da vlast koja kažnjava Demira Hodžića samo pokazuje da je nedemokratska, ali i da je u velikoj panici, jer se bliži kraj njenoj vladavini.

“Demokrate upućuju najsrdačnije pozdrave i snažnu podršku Demiru Hodžiću. Da li to ova vlast gospodinu Demiru Hodžiću ne može da oprosti što je od početka protesta majki bio sa njima i uz njih, a posebno što je direktno doprinio da najšira javnost može uživo da prati sva dešavanja tokom višednevnog protesta majki. Za trud koji je u tom dijelu uložio, i odvažnost kojom je to činio, gospodin Demir Hodžić zaslužuje svako poštovanje i podršku, a vlast koja kažnjava lica kao što je Demir Hodžić zbog njihove hrabrosti i slobodoumlja, samo pokazuje da je nedemokratska, ali i da je u velikoj panici, jer se bliži kraj njenoj vladavini.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com