Pobjegao plaćeni ubica koji je pokušao da ubije Šaranovića - Volim Podgoricu

Pobjegao plaćeni ubica koji je pokušao da ubije Šaranovića

Plaćeni ubica iz Niša koji je 16. decembra prošle godine pokušao da ubije Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića u Budvi, uspio je da napusti Srbiju jer je zakazala pravovremena reakcija crnogorskih organa gonjenja, saznaje Pobjeda iz više izvora bliskih istrazi.

Slobodan Šaranović, osumnjičeni da je naručio i organizovao ubistvo Nikole Bojovića, ubijen je tri mjeseca kasnije – 11. marta 2017. godine – a njegovo ubistvo, kao ni pokušaj ubistva, nijesu rasvijetljeni. Istraga o ubistvu Šaranovića pokazuje, međutim, da crnogorska policija i tužilaštvo nijesu adekvatno reagovali prilikom neuspjelog pokušaja ubistva iz decembra.

Prijava

Šaranović je 17. decembra tužilaštvu i policiji prijavio da je, njemu nepoznati mladić, planirao da ga ubije ispred njegove kuće u Budvi, ali je u poslednjem momentu odustao od te namjere.

Inspektorima budvanske policije Šaranović je ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega. Po tvrdnjama Šaranovića, mladić mu je kazao kako ima zadatak da ga ubije, ali da je odustao od toga. Potom mu je predao pištolj i mobilni telefon. Šaranović je oružje i telefon predao policijskim inspektorima. Iz Centra bezbjednosti Budva, nakon što je od njega uzeta izjava, Šaranović je upućen u Više državno tužilaštvo u Podgorici, gdje je saslušan u prisustvu advokata Zorana Piperovića i nadležnog tužioca.

Ćutanje

Nejasno je kako je potencijalni ubica, srpski državljanin, tada umakao crnogorskim istražiteljima i koje su okolnosti uticale da, nakon što je tužilaštvo dobilo dokaze, istraga nije makla s mjesta.

Prema saznanjima Pobjede, srpski državljanin je – odmah nakon što su budvanski inspektori uzeli izjavu od njega – napustio teritoriju Crne Gore. Iz do sada neutrđenih razloga, crnogorska policija i nadležno tužilaštvo, nijesu smatrali neophodnim da ga zadrže?!

Predmet je preuzelo Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, čiji tim je mjesec docnije išao u Niš kako bi saslušali nesuđenog atentatora, ali su se vratili bez njegove izjave. Srpski državljanin koji je trebalo da ubije Šaranovića bio je nedostupan crnogorskim istražiteljima. Izvori bliski istrazi tvrde da istraga ukazuje da je srpskog državljanina iz Niša (čiji je identitet poznat crnogorskoj policiji) angažovao jedan Baranin, istaknuti član tamošnje kriminalne grupe, i da je ta barska ekipa obezbijedila oružje za ubistvo.

(Pobjeda)

1 komentar

  1. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any method you can take away me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com