SLIKAO SE ISPRED ZGRADE POLICIJE: Dobio prekršajnu, oduzeli mu telefon - Volim Podgoricu

SLIKAO SE ISPRED ZGRADE POLICIJE: Dobio prekršajnu, oduzeli mu telefon

Protiv dvadesetdvogodišnjeg Nikšićanina Lazara Bjelice podnesena je prekršajna prijava samo zbog toga što se “usudio” da se sa podignutom pesnicom fotografiše ispred Centra bezbjednosti u tom gradu.

Bjelica je kazao „Vijestima“ da ne može vjerovati da je zbog toga zaradio prekršajnu prijavu i naglo postao poznat.

“Majke iz Nikšića su 23. marta protestovale zbog smanjenih naknada za troje i više djece. Bio sam sa njima da im pružim podršku i u Vučedolskoj ulici neka žena sa sivim ‘meganom’ me je udarila, pa sam otišao do stanice policije da slučaj prijavim. Sa mnom su otišle i majke u znak podrške“, ispričao je  Bjelica.

Kaže da je stigao  ispred CB-a, okrenuo se ka majkama i pozdravio ih podignutom stisnutom pesnicom, što je    telefonom fotografisao njegov  drug Veljko Delibašić.

„Nijesam mislio da kršim bilo kakav zakon… Samo što me je  Veljko fotografisao prišla su  dva policajca i rekli mi da nijesam smio da podignem ruku. U stanici policije su me pretresli, oduzeli mi mobilni telefon, koji mi još  nijesu vratili“, kazao je Lazar.

Onda je i stigla prekršajna prijava…

“Bilo mi je smiješno kada mi je stigla prijava. Evo, vidim da je Građanska alijansa organizovala akciju ‘Pesnica’ u znak podrške. Mislim da je to super, sviđa mi se“, kazao je Bjelica.

Iako ne postoji propis koji zabranjuje fotografisanje ispred stanice policije, Tužilaštvo je protiv Bjelice podnijelo prekršajnu prijavu.

Prijavu je dobio  i njegov drug Delibašić.

“Bjelica se  ispred zgrade CB Nikšić ponašao drsko, na način što je dolaskom ispred  objekta  mobilni telefon  dao drugu Delibašiću, govoreći mu ‘Slikaj me’, nakon čega se okrenuo leđima ulazu od zgrade i podigao desnu ruku sa stisnutom pesnicom u vis”, piše u obrazloženju  prekršajne prijave.

Da li je Crna Gora  Sjeverna Koreja?

Građanska alijansa je pozvala  građane da se priključe akciji – Pesnica, kao odgovor na kaznu koju je dobio Bjelica.

Predstavnici te NVO juče su se zato fotografisali  ispred podgoričke policije, sa porukom: Crna Gora nije Sjeverna Koreja.

Cetinjski odbor Građanskog pokreta URA priključio se njihovoj akciji:

Sa podignutim pesnicama,  fotografisali su se ispred cetinjskog Centra bezbjednosti.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com