Vukota Kažić najbolji crnogorski barmen: Trijumfovao koktelom sa domaćim sirupom - Volim Podgoricu

Vukota Kažić najbolji crnogorski barmen: Trijumfovao koktelom sa domaćim sirupom

Najbolji crnogorski barmen u 2017. godini, prema ocjenama stručnog žirija je Vukota Kažić i on će našu zemlju predstavljati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu barmena koje će u oktobru biti održano u Kopenhagenu, saopšteno je iz Udruženja barmena Crne Gore.

Kažić je prvo mjesto izborio kreativnim sastojcima koktela pod nazivom Pep's 06.

-U sastav ovog koktela ulaze svjetski poznati napici: Finlandia vodka, Monin creme de cassis, ali mu sasvim neobičnu notu daje domaći pep's sirup kojeg čine voda, šećer, kopriva, malina, anis, kadamom, klinčići, džem od šljiva, pivolada, kora od pomorandže, limun, vanila, zeleni biber…Tome sam dodao ananas đus i sok od limete. Sve skupa, bila je dobitna kombinacija koja mi je donijela prvo mjesto na koje sam jako ponosan – kazao je Kažić (barmen podgoričkog restorana Per Sempre) nakon svečane dodjele pehara u budvanskom hotelu Slovenska plaža.

Drugo mjesto u kategoriji domaćih takmičara pripalo je Veselinu Čabarkapi (zaposlenom u hotelu Queen of Motenegro), dok je treće mjesto po mišljenju međunarodnih sudija zavrijedio Stefan Tatar (barmen podgoričkog Hard Rock caffe-a).

BarmeniVeselinCabarkapa

Veselin Čabarkapa

Pehar sa imenom utemeljivača ovog takmičenja, trofej Mirko Ivković pripao je Emilu Adroviću za najbolji stručni rad.

U međunarodnom dijelu takmičenja prvo mjesto osvojio je Atilla Bus iz Mađarske koktelom Morte Aertene.

-Moj koktel čine: Grand Marnier, Apricot wine, Monin White Chocolate syrup, Copperhead Digestive Bitters i svježi đumbir. Jako sam ponosan što se sudijama dopao. Takmičenje je bilo dobro organizovano, lijepo smo se družili i nosim jako dobre utiske iz Crne Gore- kazao je takmičar iz Mađarske.

Drugo mjesto pripalo je Mariju Saulanu iz Hrvatske, dok je trećeplasirani bio Aleksandar Ponjević iz Slovenije.

Kvalitet, izgled i ukus koktela, ocjenjivale su stručne sudije Ales Ogrin iz Slovenije, Filip Arnaudov iz Makedonije i crnogorske sudije: Marko Spičanović, Zoran Vujović, Slobodan Kankaraš i Miloš Paljević.

Barmenipublika

U okviru XV Trofeja Montenegro održan je II Kimbo kup barista. Prvo mjesto osvojio je Vukota Kažić, drugi je bio Veselin Čabarkapa, dok je treće mjesto pripalo srbijanskom tamičaru, Danilu Trifunoviću.

Organizator manifestacije, NVO Udruženje barmena Crne Gore, i ove godine je uspjelo da u Budvi okupi goste iz čak 14 zemalja svijeta, zahvaljujući brojnim prijateljima manifestacije. Po 15. jubilarni put mladi iz crnogorskih ugostiteljskih škola imali su priliku da uče od svojih renomiranih starijih kolega, ali I da se takmiče sa njima, što je i jedan od glavnih ciljeva manifestacije.

-Barmeni koji vole svoj posao ne samo da unapređuju poslovanje objekta u kojem rade, već od njih potiče razvoj cijelog domaćeg turizma. Našu zemlju posjećuju turisti koji su navikli na vrhunsku uslugu i cilj Udruženja barmena je da kroz ovakve manifestacije, podignemo standard naših usluga i pokažemo gostima, da ne zaostajemo za drugim elitnim destinacijama- zaključuje potpredsjednik Udruženja, Nikola Merdović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com