Konatar: Simovićev “tajm aut” i Vujovićeve privatizacije uništile Crnu Goru - Volim Podgoricu

Konatar: Simovićev “tajm aut” i Vujovićeve privatizacije uništile Crnu Goru

Za Crnu Goru je dobra vijest da će u ovom trenutku Luka Bar ostati u državnom vlasništvu. Međutim, odustajanje od prodaje Luke Bar na samom kraju ovog kontraverznog procesa je još jedan pokazatelj, na koji URA odavno ukazuje, da u partitokratskoj državi DPS-a i njegovih satelita na rukovodećim pozicijama nema stručnjaka koji mogu da na kvalitetan način izvedu proces do kraja, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

“Ovako izveden pokušaj privatizacije Luke Bar predstavlja još jednu u nizu bruka Branka Vujovića i njegove ekipe koja je raspisala tender odokativnom metodom bez dubinske i temeljne pripreme i analize mogućih posljedica takve prodaje na koju smo ukazivali. Više puta smo ponovili da je prije same privatizacije Luke Bar bilo neophodno usvojiti Dugoročni plan razvoja Luke, dok su Nacrt koncesionog akta i Ugovor o koncesiji urađeni u cjelosti prema potrebama jedinog ponuđača, a ne prema stvarnim potrebama, ističe Konatar.

On ocjenjuje da je nesporna činjenica da su tokom samog procesa privatizacije napravljeni brojni propusti i evidentna kršenja zakona, na šta su između ostalih osim Građanskog pokreta URA ukazali i Svjetska asocijacija lučkih radnika, kao i Sindikat Luke Bar.

“Takođe, treba biti iskren i reći da poljska kompanija OTL nije kriva što mi ne znamo šta hoćemo i hvatamo “tajm aut”, kako reče Simović, košarkaškim terminom koji ekonomija ne poznaje i koji će biti zasigurno predmet ismijavanja u svim ozbiljnim ekonomskim krugovima. Na ovaj način se nepovratno ruši ugled države u svijetu, jer sistem oću-neću može da važi u vrtiću ali ne i u ozbiljnoj državi. Upravo zbog ovakvih stvari, Simovićevih “tajm auta” i štetnih interesa Vujovićeve ekipe ozbiljni investitori zaobilaze Crnu Goru”, poručuje Konatar.

Podsjeća da je URA ukazivala na preveliki značaj Luke Bar koja za Crnu Goru nije samo obično preduzeće već prozor u svijet koji kao oskudan resurs treba očuvati, na način što bi se uveo profesionalni menadžment koji bi imao jasnu viziju razvoja bez predizbornih zapošljavanja koja su u zadnjih par godina duplirala broj zapislenih u Luci Bar.

“Da bi Luka Bar zajedno sa Crnom Gorom imala budućnost građani moraju da Simovića, Vujovića i njihovu ekipu pošalju na klupu u trajni politički “tajm aut”, kako bi se omogućilo kvalitetnim ljudima koji imaju znanje da našu državu vode naprijed”, zaključuje Konatar.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com