Novljanin Saša Kulinović istrčao 170 kilometara - Volim Podgoricu

Novljanin Saša Kulinović istrčao 170 kilometara

Novljanin Saša Kulinović istrčao je 170 kilometara dugu dionicu od Labina do Umaga, u Hrvatskoj.

On kaže da je prvi takmičar iz Crne Gore koji je savladao dionicu u okviru trke “100 miles of Istria“, jedine iz regiona uvrštene u World Tour.

“Bila je velika čast biti na startu sa najvećim imenima iz svijeta trail trčanja i po drugi put kao jedini iz Crne Gore predstavljati svoju zemlju. Trka je zbog sastava i konfiguracije terena bila veoma teška, a u drugom danu ‘protivnik’ je bilo i jako sunce. I pored toga, trku sam završio za 33 sata i time popravio moje vrijeme sa Dalmacija Ultra trail-a za dva sata, iako je je staza bila 10 kilometara duža. Veoma sam ponosan na sebe što sam završio ovu trku i pored jedne veoma teške krize na 130 kilometara”.

Na kraćim dionicama od 69 kilometara, Crnu Goru su predstavljali Miluša Bošković, Goran Banović i Boris Kosović.

“Na mom 90. kilometru bio je njihov start, gdje smo se i vidjeli i uzajamno bodrili, dok nam se staze opet nisu odvojile”, priča Kulinović

On je prethodnog vikenda učestvovao i na 40. Fruškogorskom planinskom maratonu gdje je zauzeo peto mjesto.

Distancu od 81 kilometar istrčao je za 13 sati.

“Veoma sam ponosan na ovaj moj rezultat, jer je zbog snijega koji je padao prethodnih dana i zadržao se na velikom dijelu staze, a na djelovima gdje se istopio ostalo je blato koje se lijepilo za patike, uslovi za trku bili su veoma teški“.

Iako je u prethodnih 15 dana istrčao 250 kilometara, Kulinović kaže da trenira i priprema se za učešće na ultra trci „Mosor Grebbening“.

(Vijesti)

2 komentara

  1. You produced some decent points there. I looked on the internet with the issue and discovered most individuals is going as well as with all your internet site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com