Premijer o skupu u Murinu: Vašar neodgovornih, nek’ se igraju Skupštine - Volim Podgoricu

Premijer o skupu u Murinu: Vašar neodgovornih, nek’ se igraju Skupštine

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je danas da bi bio nezadovoljan da rast ekonomije bude 3,2 odsto, iako je to vladina projekcija. Marković je danas bio gost Skupštine Crne Gore, gdje je odgovarao na pitanja poslanika u okviru Premijerskog sata.

Predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) Branimira Gvozdenovića interesovalo je kako napreduje sprovođenje mjera iz Programa ekonomskih reformi Vlade i koji su njihovi očekivani efekti.

Premijer Duško Marković kazao je da je BDP povećan na 42 odsto evropskog prosjeka. On je podsjetio da je Svjetska banka projektovala optimističan ekonomski rast za Crnu Goru u 2017. po stopi 3,3 odsto, a Evropska Komisija 3,7.

“Bio bih nezadovoljan da rast bude 3,2 odsto, iako je to naša projekcija”, poručio je Marković.

Predstavnik Socijaldemokrata Vujica Lazović pitao je premijera šta Vlada preduzima kako bi podstakla razvoj sjevera, koliko je novca i za koje projekte predviđeno da se uloži ove godine. Lazović je kazao da na sjeveru imamo mnogo resursa, ali nisu valorizovani, jer za sad nije nađeno dobro rješenje.

“Ljudi odlaze sa sjevera za boljim kvalitetom života. U Podgorici bi uskoro mogla da živi polovina Crne Gore”, naglasio je Lazović.

Premijer Marković je poručio da sjever posjeduje najveći broj resursa u Crnoj Gori, a znatno je nerazvijeniji nego jug.

“Vlada želi da smanji nejednakost među regionima i migracije. Nema razvoja bez dobre infrastrukture”, kazao je Marković i naveo da se na sjeveru rekonstruišu brojni putevi.

Takođe je kazao da se u sjever ulaže u mnogim oblastima.

“Nadam se da ćemo potrošiti svaki cent iz kapitalnog budžeta. Možda je to utopija, ali u to želim da vjerujem”, rekao je predsjednik Vlade.

On je nakon Premijerskog sata odgovarajući na pitanja novinarima rekao da vjeruje da će antiNATO protest koji organizuje Demokratski front na Cetinju u petak biti u skladu sa principima demokratije i očekuje da će sve biti kako treba.

Kako je rekao,i on će, očekivano, biti na sjednici Parlamenta u petak na kojoj će se glasati o Prijedlogu zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

“To je istorijski trenutak za Crnu Goru. Biću tamo sa čitavom Vladom”, rekao je Marković, a prenosi Antena M.

Marković je govorio i o skupu koji je DF danas organizovao u Murinu.

“To je vašar neodgovorne opozicije. Neka se igraju Skupštine”, smatra Marković.

Premijer je komentarisao i rusku odluku da zabrani uvoz crnogorskih vina.

“Jasno je da je takva odluka u kontekstu aktuelnog političkog trenutka u Crnoj Gori i odluke u petak. To je politička odluka ali mi smo spremni za svaku odluku i neće nas spriječiti da idemo putem kojim smo zacrtali. To je smiješno jer provjeru kvaliteta Plantaze vrše u sertifikovanim laboratorijama”, kazao je Marković.

Komentarišući obračune kriminalnih grupa. Premijer je kazao da su preventivne mjere dale rezultat i poručio da će u toj borbi država pobijediti.

Marković se osvrnuo i na naknade za majke sa troje i više djece.

“Nećemo prekršiti očekivanja korisnica naknada. Predložićemo nove stimulativne mjere za korisnike socijalnih davanja”, najavio je premijer.

Marković kaže da Vlada nije zaustavila privatizaciju Luke Bar.

“Nijesmo zadovoljni ponudom, svakako bićemo u kontaktu sa ponuđačem”, rekao je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com