Izložba Milutina Obradovića u Kući Đure Jakšića

U četvrtak, 04. maja u Kući Đure Jakšića u Skadarliji, biće otvorena izložba slika poznatog crnogorskog akademskog slikara, Milutina Obradovića, koju će u 20 časova svečano otvoriti glumac Branislav Lečić.

Milutin Obradović, poslije Lučana, nastavlja put sa svojim ciklusom i predstaviće se publici u Beogradu, sa svojih 19 slika galerijskog formata, rađenih u tehnici uljanih boja na platnu.

Ova Obradovićeva prodajna, samostalna izložba biće na uživanje beogradskoj likovnoj publici u periodu od 04. 05. 2017 – 12. 05. 2017. godine, nakon čega će ovaj “san” putovati u Risan, a potom će predstaviti Crnu Goru i u Sloveniji, tačnije u Ljubljani.

Konj – kao motiv na Milutinovim platnima

Upravo ova plemenita životinja je od davnina važila za simbol moći, slobode, snage, ljepote, elegancije, veličanstvenosti, pa ne čudi što je upravo ona, neiscrpna slikareva inspiracija.

Milutinovi „konji“ dopiru do svakog posmatrača, kroz uvjek jaku i „vidnu“ emociju, pomoću svakog pažljivo oslikanog detalja, koji u fuziiji sa bojom, pričaju priče o ljubavi, sjećanjima, radostima, tajnama i svemu onom što čini jedan život, a pamti duša i osjeća srce.
Ljubav – kao pokretač

Obradovićev ciklus, kojim se predstavio prošle godine u regionu, je nosio naziv “Dodir za ljubav”, upravo ovaj ciklus je “rodio” jedan novi, okupan najljepšim bojama “Običan, malecki san”. A kako se baš sve lijepo i rodi iz ove najljepše emocije – ljubavi, Milutin je odlučio da nas počasti jednim lijepim “snom” koji može postati i vaša java, pogledom na ova živopisna platna.
Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je 2002. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Istoričari umjetnosti kao i likovni kritičari njegovu izložbu su svrstali u najinovativniju i najcjelovitiju u protekloj godini u Crnoj Gori i okruženju.

www.cdm.me

loading...
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close