POSTOJI DOBAR RAZLOG: Nikada, ali NIKADA nemojte jesti hranu po kojoj je šetala MUVA - Volim Podgoricu

POSTOJI DOBAR RAZLOG: Nikada, ali NIKADA nemojte jesti hranu po kojoj je šetala MUVA

U nedavno objavljenom istraživanju sagovornici su ispitani da li bi izjurili iz restorana kada bi u njemu vidjeli miševe, bubašvabe, muve, mrave ili zmije, odnosno – u kom slučaju bi najbrže izašli. Više od 60 posto ispitanika kao najgore je izdvojilo bubašvabe.

Ali, naučnici upozoravaju da stvarna prijetnja zapravo stiže od muva, jer prenose dvostruko više bakterija. Ali nije ni to najodvratnije. Muve obožavaju da kopaju po izmetu, smeću i raspadajućim mrtvim životinjama. Budući da ne mogu da žvaću, hranu koju pronalaze na ovim odvratnim mjestima rastapaju enzimima koje ispljunu i potom usisavaju.

Drugim riječima, kada muva sleti na vaš tanjir, ona će zapravo “pljunuti” na hranu koju jedete. Osim toga, na svom tijelu, među dlakama na nogama, nosi bakterije i viruse koji će ostati na hrani.
Prenosi 4 miliona bakterija

Prosječan broj pronađenih bakterija na tijelu muve je 4 miliona, a iz crijevnog trakta izolovano je 50 vrsta za čovjeka patogenih bakterija, 10 vrsta crievnih protozoa i 10 vrsta parazitskih crva i nekoliko vrsta virusa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com