DPS: Kreditirati najmanje 100 projekata i jačati kulturološki identitet - Volim Podgoricu

DPS: Kreditirati najmanje 100 projekata i jačati kulturološki identitet

Iz hercegnovskog DPS ističu da je u oblasti kulture osnovni cilj jačanje kulturološkog identiteta i pozicioniranje Herceg Novog na regionalnoj kulturnoj mapi.

“Nastavićemo saradnju sa svim činiocima kulturnog života Crne Gore. Povećaćemo broj manifestacija i programa koji su visoko kotirani na regionalnoj mapi kulturnih događaja. Pokrenućemo kreativne potencijale grada kako bi, pored filmskog festivala, dana muzike i kultnog strip-festivala, biče organizovane broje druge manifestacije. Produžićemo sezonu kulturnih manifestacija sa dominantno ljetnjih mjeseci na cijelu godinu. Čvršće ćemo uvezati kulturne aktivnosti i turizam. Posebnu pažnju posvetićemo aktivnostima očuvanja fortifikacija, sakralnih objekata i svega što određuje istorijsko trajanje Herceg Novog. Osnažićemo medijsku scenu grada”, obećavaju iz DPS-a.

Ističu da planiraju da obezbijedie sredstva za finansiranje ne manje od 100 novih projekata.

“U saradnji sa Vladom Crne Gore, obezbijedićemo povoljna sredstva za beskamatne kredite mladima sa grejs periodom od četiri godine i rokom vraćanja do 12 godina. Obezbijedićemo kreditna sredstva za žene koje žele da započnu sopstveni biznis, za poljoprivrednike i sve koje imaju dobre biznis ideje. Pojednostavićemo proceduru odobravanja kredita kroz olakšano evidentiranje hipoteka. Intenzivno ćemo promovisati projekte i potencijale našeg prelijepog grada. Sarađivaćemo sa Investiciono-razvojnim fondom i svim bankama, kako bi što više sredstava bilo investirano u Herceg Novi”, poručuju iz OO DPS Herceg Novi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com