Kakva ljubav očekuje vaš horoskopski znak u maju 2017. godine? - Volim Podgoricu

Kakva ljubav očekuje vaš horoskopski znak u maju 2017. godine?

Rakovi donose greške koje uništavaju ljubavni odnos, a Djevica će zaboraviti na ljubav zbog novčanog dobitka!

OVAN

Odnosi s drugima će se razriješiti. Venera, planeta ljubavi, je i vladar kuće parova Ovna i u zadnjem je dijelu retrogradnog ciklusa koji je krenuo 3. januara i završava 6. juna (aktualno retrogradno kretanje traje između 4. marta i 15. aprila). Nakon niza nepovoljnih okolnosti, blokada i raznih otežanja, sada se Venera suočava sa stvarnosti na drugačiji način: pravi opoziciju s Jupiterom 19. maja, kvadrat s Plutonom 25. maja i konjunkciju s Uranom 3. maja. To znači da možete očekivati okolnosti kroz koje ćete spoznati gdje i kako stojite, koje će vas izazvati da donesete određene odluke i da pokrenete promjene. Pred vama je ozbiljna akcija!

BIK

Čini se da ćete tokom maja imati druge prioritete, a veze padaju u drugi plan. Možda se ništa značajnije neće događati i odnos će biti mirniji. Ali, mogli bi se osjećati neispunjeno, jer Venera, planeta ljubavi, nije u najboljem položaju, što će biti više očito u prvom dijelu maja 2017. godine, kada ni vladar kuće ljubavi Bika nije najbolje smješten. Osim toga, zato što je vladar parova Bika smješten u kući novca, na prvom mjestu biće praktične stvari. Možda ćete imati zajednički poslovni interes, zajedničko ulaganje ili će materijalna situacija uticati na odluke vezane za ljubavni život (ili obrnuto).

BLIZANCI

Maj 2017. godine je strastven mjesec, ali zbog toga lako može doći do blokada i sukoba. U kući ljubavi Blizanca je Jupiter, ali neće se moći širiti kako bi htio, čak i ako uspije da dođe do zida, jer je u lošem položaju i odnosu s vladarem kuće u kojoj se nalazi, s Venerom. U Blizancima je strastven Mars, ali nažalost pravi kvadrat s Neptunom i opoziciju sa Saturnom, smještenim u kući parova Blizanca. Zbog toga bi mogli zapasti u zbunjujuće i razočaravajuće situacije. Kako bi vaš ljubavni život tekao sa što manje komplikacija moraćete vješto da postupate u raznim situacijama, da odolite iskušenjima, zamkama i preprekama.

RAK

Maj 2017. godine i nije tako povoljan mjesec za veze. Vladar kuće parova Raka i vladar kuće ljubavi Raka su na nepovoljnom mjestu i nisu u dobrim odnosima. Moglo bi biti dosta frustracija. Možda se ništa značajnije neće dogoditi, ali vaše nade se neće u potpunosti ispuniti. Možda vaša veza prolazi težu fazu iz nekih razloga. Možda ćete imati previše obaveza (uglavnom profesionalnih) i nećete imati dovoljno vremena da se posvetite voljenoj osobi i vašem odnosu. Uprkos tome, dani oko punog Mjeseca ( 9. – 11. maja 2017. godine) mogu donijeti značajan događaj u vašem ljubavnom životu.

LAV

U ljubavnom životu trajao je period širenja horizonta, možda s geografskog, kulturološkog ili duhovnog gledišta i u maju se taj period privodi kraju. Još nije jasno, ali najvjerovatnije ćete u narednim nedjeljama shvatiti (tokom maja i prvog dijela juna) da voljena osoba nije samo objekt strasti i čežnje, nego netko s kime želite podijeliti obaveze i s kime želite otkrivati nove stvari i naći zajedničke teme i interese. Elementi koji mogu osnažiti postojeće veze su komunikacija, razmjena mišljenja i teme koje nadilaze razgovore vezane za svakodnevicu.

DJEVICA

Maj 2017. godine je koristan mjesec za Djevice; period u kojem je interes parova povezan s novcem ili materijalnim pitanjima. Neće biti puno vremena za romantiku. Puno problema ćete morati riješiti i to ne samo finansijskih, nego i profesionalnih, porodičnih i vezano za kuću. Prolazite kroz period u kojem ćete cijeniti pomoć voljene osobe i podjelu obaveza. Ako ste kojim slučajem u strastvenom periodu, bićete skloni brigama, pretjeranim analizama ili ćete voljenu osobu testirati ili propitivati. Teško ćete moći da se opustite.

VAGA

Venera, vladar Vage, je na odlasku iz kuće parova. Njen retrogradni hod (koji je počeo 3. januara, ulaskom u znak Riba i koji završava 6. juna na rubu kuće Ovna). Aktualan retrogradni hod Venere trajao je od 4. marta do 15. aprila i uključuje oba znaka. Kroz taj period suočili ste se s nekim problemima, ali su se zato stvari razriješile. Venera pravi kvadrat s Plutonom (19. maja), opoziciju sa Saturnom (25. maja) i zatim kreće prema trigonu sa Saturnom (1. juna) i konjunkciji s Uranom (3. juna). Prolazićete kroz niz izazova koji će se događati kako bi se stvari razjasnile i složile, što uključuje nešto novo ili promjene. Ali sam proces nije gotov zato što Mars, vladar kuće parova Vage, mora proći kroz svoje izazove, sve do juna.

ŠKORPIJA

Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Škorpije je u zadnjoj fazi ispaštanja. Maj 2017. godine još je mjesec ograničenja zbog njene prisutnosti u kući posla, obaveza i bolesti Škorpije, ali dolaskom juna kreće dalje i donosi vam toliko potrebnu sreću. Za sada su još stvari komplikovane. Rješenja se naziru, putem komunikacije, ali i nizom događaja kroz koja parovi moraju proći, zbog jednog ili oba partnera ili zbog spoljnih faktora (poput onih profesionalnih, finansijskih ili zdravstvenih). Trigon kojeg prave Sunce i Pluton donosi transformaciju ili usklađivanje koje pridonosi vezi.

STRIJELAC

Maj je intenzivan mjesec za ljubavni život. Prvi dio mjeseca je super intenzivan! Venera, planeta ljubavi, nalazi se u kući erotike Strelca, a Mars, planeta žudnje, nalazi se u kući parova Strijelca. Ova kombinacija je vrlo strastvena i nepromjenjiva tokom maja 2017. godine i pravi savršene temelje za novu ljubav ili za vruće noći (ili oboje). Još više od toga, 3. maja 2017. godine Merkur, vladar kuće parova Strijelca, nastavlja direktnim hodom i 15. maja je u povoljnoj konfiguraciji. 20. maja 2017. godine Sunce ulazi u kuću parova i život u dvoje postaje značajniji. Unatoč tome svemu zadnja dekada mjeseca donosi napetosti i može biti dosta obaveza, komplikacija ili sukoba.

JARAC

Sa Suncem u kući ljubavi i seksualnosti Jarca, maj 2017. godine je pun senzualnosti i žeđi za pustolovinom. Trigon kojeg prave Sunce i Pluton (koji je smješten u Jarcu) pojačava potrebu za snažnim osjećajima i rezultira buđenjem strasti. Pomislićete da je vrijeme za snažnije osjećaje, ali… Venera, planeta ljubavi, smještena u vašoj 4. solarnoj kući voli sigurnost i intimnost. Nije da ne bi željela snažne emocije (ipak je smještena u Ovnu), ali osjeća se bolje na poznatoj teritoriji. Možda ćete se strastima prepustiti u spavaćoj sobi, a možda se stariji plamen ponovno upali.

VODOLIJA

S Marsom u vašoj 5. solarnoj kući vaši su instinkti u punom zamahu, adrenalin teče i seksualnost izbija kroz svaku vašu poru. U zadnjoj dekadi stvari postaju još više vruće, kada i Sunce ulazi u 5. solarnu kuću Vodolije. Možda je došlo vrijeme za pustolovine i za lude ljubavne priče. Ali, Venera, planeta ljubavi, nalazi se u kući uma Vodolije pa ćete biti skloni da sve racionalno filtrirate. I onaj ko uspije da prođe kroz taj filter je onaj koji može da motiviše i vaš um. Instinktivno ćete težiti tome da nađete osobu koja je na istoj talasnoj dužini, s kojom možete o svemu razgovarati i koja ima iste interese. Mlad Mjesec u zadnjoj dekadi može vam donijeti nešto novo u ljubavnom životu.

RIBE

Novac, posao ili druge obaveze imaju značajnu ulogu u ljubavnom životu i interesu parova tokom maja 2017. godine, posebno u prve dvije nedjelje. Venera, planeta ljubavi, je u kući novca Riba čitavog mjeseca, a Merkur, predstavnik veza Riba je u istoj kući sve do 15. maja. Zanimaće vas praktična pitanja više nego romantična. Nakon 15. maja bićete opušteniji i više će vam značiti komunikacija s partnerom. Biće puno razgovora, razmjena poruka, priznanja osjećaja, rasprava kako bi se razjasnile stvari i slično. Dio mjeseca uključuje romantične šetnje i putovanja ili put zbog ljubavi.

1 komentar

  1. Can I just say what a aid to seek out someone who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know tips on how to deliver an issue to mild and make it important. Extra people have to read this and understand this facet of the story. I cant imagine youre no more widespread because you definitely have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com