Lalatović: Radnici u Nikšiću potpuno obespravljeni - Volim Podgoricu

Lalatović: Radnici u Nikšiću potpuno obespravljeni

Prvi maj se u gradu pod Trebjesom, ističu iz Pokreta za promjene i Demokratskog fronta, dočekuje u nikada lošijoj atmosferi, kada su u pitanju radnici.

„Svjedoci smo da je u Nikšiću, nekada gradu piva i čelika, broj zaposlenih u proizvodnji i realnom sektoru na nikada nižem nivou, kao i da je najveća fabrika zgrada Opštine u kojoj se proizvode desetine i desetine miliona eura duga na grbači svih građana. Naravno, ovim ‘industrijalcima’ članska karta partija na vlasti je osnovna preporuka”, stoji u saopštenju za javnost koje potpisuje Arsenije Lalatović iz PzP-a.

Lalatović upozorava da veliki broj zaposlenih trpi mobbing na poslu i ne može i ne smije da ostvari zakonom zagarantovana prava, kao i da je pitanje “koliko zaposlenih u privatnom i realnom sektoru ima slobodnih dana i koliko novca se isplaćuje preko računa sa plaćenim doprinosima, a koliko na ruke tj. na crno”.

“I ovaj Prvi maj ima kontinuitet i ljudskog i radničkog posrtanja. Kako Nikšiću tako i Crnoj Gori neophodne su promjene. Kontinuitet degradacije i posrtanja ne propada, jer aktuelni režim  umjesto da stvara, zapravo umije samo da uništava i razara. Pokret za promjene i Demokratski front čestitaju Prvi maj svim građanima i radnicima uz želju da sledeći Praznik rada dočekaju u boljem ambijentu i sa vlašću kakvu zaslužuje, a to definitivno nije aktuelna nesposobna i korumpirana vlast, već nova predvođena Demokratskim frontom i drugim opozicionim subjektima”, zaključio je Lalatović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com