PODGORIČANIN NAKON USPJEHA U EMISIJI ,,JA IMAM TALENAT”: Prezadovoljan sam, obećavam puno energičnosti u polufinalu - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN NAKON USPJEHA U EMISIJI ,,JA IMAM TALENAT”: Prezadovoljan sam, obećavam puno energičnosti u polufinalu

Podgoričanin Matan Vukčević prije dvije večeri opet je ,,speed-paintingom”, odnosno brzim slikanjem, zadivio žiri i publiku takmičenja ,,Ja imam talenat” i u velikom stilu prošao u polufinale.
Ovoga puta odlučio se za Betovena.
– Prezadovoljan sam svojim učešćem i nastupom u takmičenju jer sam realizovao ono što sam i zamislio, slikanje Betovena na platnu dimenzija 202×174 za par minuta. Želja mi je bila da spojim što više umjetnosti u jednoj i da na nastupu prikažem spoj slikarstva i muzike kroz pokret. Slika je nastala u taktu sa muzikom. Muzika koju sam izabrao je jedna od najboljih simfonija, Betovenova deveta simfonija. Osim toga uključio sam i što više različitih četki, pa sam tako osim slikanja sa dvije ruke, u jednom trenutku radio i sa dvije četkice u jednoj ruci – prenosi Vukčević utiske za MNE magazin.
Za Betovena se, dodaje, odlučio isto kao i za Če Gevaru.
– Che je simbol slobode, a Betoven kao ličnost koja me motiviše, bio je gluv a stvarao je jedne od najboljih melodija svih vremena, pokazujući da i teške okolnosti i situacije u životu ne treba da nas sputaju da radimo na sebi i da se bavimo onim što volimo – kaže Vukčević za naš portal.

Zadovoljan je, priča nam, i komentarom žirija.
– Drago mi je da su prepoznali i podržali me u onome čime se predstavljam – ističe Vukčević.
Za polufinale, koje će biti 25. maja, kaže da priprema ,,opet nešto drugačije”.
– Mogu obećati puno energičnosti tokom nastupa, a ovaj put, osim žirija, odluku ko ide u veliko finale donosi i publika, koja će biti uključena da putem SMS poruka odluči koga želi da vidi u finale 1. juna – kaže on.
Podsjetimo, Vukčević se bavi slikarstvom. Rođen je u Podgorici 1989. godine. Di­plo­mi­rao je 2015. godine na ce­tinj­skom Fa­kul­te­tu li­kov­nih umjet­no­sti na sli­kar­stvu, u kla­si prof. Dra­ga­na Ka­ra­dži­ća, a pohađao je i Srednju likovnu školu ,,Petar Lubarda”, takođe na Cetinju. Imao je nekoliko samostalnih izložbi. Živi i radi u Podgorici.

(MNE Magazin)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com