PODGORICA: U pucnjavi teško povrijeđena jedna osoba - Volim Podgoricu

PODGORICA: U pucnjavi teško povrijeđena jedna osoba

Podgoričanin Ilija Peličić, radnik perionice auta u podgoričkom Zabjelu, preksinoć je teško ranjen iz, kako se sumnja, automatske puške pod još nerazjašnjenim okolnostima, pišu Dnevne novine.

On je, dok se nalazio na svom radnom mjestu, zadobio prostrjelnu ranu grudnog koša, a policija sumnja da je hitac ispalio vlasnik radionice izvjesni Ćiro Knežević, koji je i doveo povrijeđenog Peličića u Urgentni centar, nakon čega je nestao.

Navodno, Knežević je prilikom dovođenja Peličića ljekarima ispričao da je povreda koju je zadobio njegov radnik najvjerovatnije od kompresora koji je eksplodirao, međutim tokom operacije utvrđeno je da je oštećeni zadobio prostrjelnu ranu u predjelu grudi, te da je metak iz automatske puške ispaljen u njegova leđa.

Nakon što su ljekari obavijestili policiju da se ipak radi o ranjavanju iz vatrenog oružja, inspektori za krvne delikte su pokušali da stupe u kontakt sa Kneževićem, kako bi ga saslušali na okolnosti incidenta.

Međutim, Kneževića nijesu mogli naći, tako da policija traga za njim.

Ekipa za uviđaje je odmah nakon toga upućena u perionicu gdje je radnik ranjen, ali su očigledno kasno stigli, jer je lice mjesta bilo već očišćeno, odnosno bili su uklonjeni svi tragovi koji bi pomogli razjašnjavanju ovog incidenta.

Policija je i pored očigledne namjere da se prikrije događaj, uspjela da pronađe očevice koji su navodno prisustvovali ranjavanju i koji su potvrdili verziju da je hitac ispalio upravo vlasnik perionice.

Iz policije iz DN nijesu uspjeli saznati motiv ranjavanja jer još nije bila uzeta izjava od povrijeđenog, a Kneževića koji je očigledno bio tu u trenutku ranjavanja nijesu mogli naći.

Dežurni tužilac Višeg tužilaštva Željko Tomković, na osnovu prikupljenih dokaza, kvalifikovao je krivično djelo kao pokušaj ubistva.

Peličić je preksinoć operisan i trenutno se nalazi na odjeljenju grudne hirurgije.

“Pacijent je stabilan, smješten je na odjeljenju grudne hirurgije zbog povrede u predjelu gornjeg dijela grudnog koša”, kazao je dr Nermin Abdić, direktor Urgentnog centra u Podgorici.

Dnevne novine

1 komentar

  1. Sigurnim korakom…. U Wild wild west izgleda! Samo fale Jon Vejn i Klin Istvud da pucaju – ono tacno u podne, kod ok korala!!!! Katastrofu nam je DPS napravio od drzave!!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com