ZVEZDA NE SKRIVA AMBICIJE: Sljedeće sezone cilj je krov Evrope! - Volim Podgoricu

ZVEZDA NE SKRIVA AMBICIJE: Sljedeće sezone cilj je krov Evrope!

Nebojša Čović, prvi čovjek KK Crvena Zvezda, kazao je da je cilj njegovog tima naredne sezone plasman na F4 Evrolige.

Čović je za “sportnetwork.rs” rekao da će na kvalitet tima uticati i činjenica da se F4 Evrolige naredne sezone igra u Beogradu. Zbog toga će crveno-bijeli probati da se domognu završnice.

“Značajan faktor kako formiramo ekipu je i fajnal for u Beogradu. Bio bih neiskren kada bih rekao da nemamo ambiciju da dođemo do fajnal fora u našem glavnom gradu. Za to su potrebne i neke druge aktivnosti kako bi se jedan takav plan složio. Crvena zvezda je uz veliku pomoć grada Beograda i Vlade Srbije, ali i zahvaljujući svega urađenog na terenu, postala značajan partner Evrolige. Dodjeljivanje fajnal fora doživljavamo kao nešto što smo svi mi zajedno uspjeli da uradimo. To je sjajan događaj za naš grad i državu“. – kazao je Čović koji je dodao i da će sačuvati kostur ovogodišnjeg tima kako bi šanse bile veće. Čović je rekao i da želi da sačuva stručni štab, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će naš Dejan Radonjić ostati.

Još je dosta nepoznanica i oko ABA lige za narednu sezonu.

“Vidjećemo da li će biti 12 ili 14 klubova, a sigurno je da će se igrati plej-of a ne fajnal-for. Želimo drugu regionalnu ligu koja ima funkciju razvoja i domaćih takmičenja. Ambicija svih nas, u sklopu oživljavanja košarkaških centara, jeste mogućnost pravljenja ‘B’ ABA lige. Mislim da je to perspektiva nečega što bi trebalo svi zajedno da uradimo. Imamo predviđene projekte i vidjećemo. Sve će se znati do kraja juna, kao i sve o razrađenom projektu Juniorske ABA lige. I o njemu ćemo diskutovati i mislim da će o njoj biti riječi na narednoj Skupštini ABA lige. Moramo da pravimo nove koncepte i da očuvamo regionalnu ligu, koja nam je potrebna, ali regionalna liga koja ima i razvojnu funkciju domaćih liga. Imamo taj prostor i možemo to da napravimo i kroz forsiranje podmladaka”. – zaključio je Čović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com