PODGORICA: Voda će drastično da poskupi! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Voda će drastično da poskupi!

Direktor Vodovoda i kanalizacije Podgorica Vladan Vučelić najavio je da će voda za građane Podgorice poskupjeti za 22,3 odsto.

On je kazao da je ta Odluka donijeta na Odboru direktora, a da će taj predlog proslijediti Skupštini Glavnog grada.

Objasnio je da, koliko je upućen, ako Skupština na sljedećem zasjedanju to izglasa, građani će uvećane račune dobiti od jula, odnosno za mjesec jun.

Vučelić je kazao da su iz ukupne kalkulacije konačnog obračuna cijena, koju su uradili, isključeni svi elementi, koji se odnose na troškove ličnih primanja i nematerijalnih troškova, u cilju dodatne zaštite potrošača.

On tvrdi da je metodologijom, kojom se utvrđuje tarifna politika, bilo utvrđeno povećanje od 35 odsto.

Od 1. avgusta 2011. godine cijene vode koje su još uvijek aktuelne su podijeljene u tri kategorije potrošača:

Prva kategorija potrošača – Privredna društva, preduzetnici i svi potrošači koji nijesu obuhvaćeni drugom kategorijom, kubik vode  za ovu kategoriju koštao 1,330 eura.

Druga “A” kategorija potrošača – Ustanove i organizacije kao što su: predškolske, školske, kulturno-prosvjetne i socijalno-zdravstvene ustanove, sportska društva, objekti Vojske Crne Gore,  kubik vode za ovu kategoriju je koštao 1,146 eura.

Druga “B” kategorija potrošača – Domaćinstva (kolektivno i individualno stanovanje), za ovu kategoriju je kubik vode košta 0,405 eura.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com