NOVA SAZNANJA: Ko je organizovao BOMBAŠKI NAPAD na Alana Kožara? - Volim Podgoricu

NOVA SAZNANJA: Ko je organizovao BOMBAŠKI NAPAD na Alana Kožara?

Krajem prošle godine podmetnut je eksploziv pod Kožarov blindirani džip „mercedes”.

Inspektori kriminalističke policije došli su do operativnih saznanja koja dovode u vezu Adrijana Kovačevića, švedskog državljanina porijeklom iz Crne Gore, sa pokušajem ubistva Alena Kožara, piše Dan.

Kovačević i Kožar su odranije u lošim odnosima, a policija vjeruje da je švedski državljanin navodno i ranije pokušavao da likvidira kontroverznog Baranina, ali i još nekoliko članova barske i kotorske grupe.

Kovačević je jedno vrijeme boravio u Crnoj Gori, odakle je deportovan u Švedsku.

Krajem prošle godine podmetnut je eksploziv pod Kožarov blindirani džip „mercedes”. U požaru je izgorio prednji dio blindiranog džipa. Kožar je bio u vozilu, koje je bilo u pokretu, a sa njim je bila i jedna ženska osoba, ali nijesu povrijeđeni jer se radi o vozilu sa vrlo visokim stepenom zaštite.

Od detonacije je oštećen kolovoz na raskrsnici puteva koji vode od bolnice i od Starog Bara, gdje se u tom trenutku nalazio džip.

“Operativni podaci, do kojih smo došli u razmjeni sa kolegama u Švedskoj ukazuju na osnovanu sumnju da Adrijan Kovačević ima veze sa napadom na Kožara. Sukob između njih dvojice traje odranije zbog poslova s druge strane zakona. Postojala je sumnja da je Kovačević i ranije spremao likvidaciju Kožara, ali nije bilo materijalnih dokaza da se procesuira taj slučaj”, kazao je izvor Dana iz policije.

Adrijan Kovačević je prošle godine boravio u Sutomoru, gdje je i uhapšen kada su policijski službenici tragali za braćom Simonom i Valentinom Tilpsonom, takođe državljanima Švedske, koji su se u tom crnogorskom gradiću sakrili nakon ubistva jednog muškarca u Stokholmu. Tada je pretres apartman koji je zakupio Kovačević, pri čemu je pronađena skica sa ucrtanom pozicijom kuće u kojoj živi Alan Kožar.

Iz policije su tada kazali da ima indicija da je Kovačević spremao likvidaciju Kožara, ali nije bilo dovoljno materijalnih dokaza da se potkrijepe te sumnje. Tada je i donesena odluka da se on na godinu dana protjera iz Crne Gore.

Kožar se u policijskoj evidenciji vodi kao član kriminalne grupe koju je predvodio Luka Đurović. On je bio u zatvoru zbog sumnje da je pripadao grupi koja je likvidirala policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića. Osuđen je na šest godina i deset mjeseci zbog podmetanja eksploziva na gradilište hotela „Splendid“ i tu kaznu je odležao.

Ime Alena Kožara poslednji put se našlo na stranama crne hronike nedjelju dana prije nego što je aktiviran eksploziv na njegovom autu, kada je u velikoj akciji barske policije obavljen pretres kuća i drugih objekata u vlasništvu bezbjednosno interesantnih osoba, pri čemu je oduzeto više pištolja, pušaka i SIM kartica. On je dovođen u vezu sa više teških krivičnih djela u zemlji i inostranstvu.

Policija i tužilaštvo bez komentara

Iz Uprave policije i tužilaštva nijesu odgovorili na pitanja Dana vezana za istragu o napadu na Kožara i veze Adrijana Kovačevića s tim događajem.

Inače, Adrijan Kovačević u švedskoj policiji ima podeblji dosije zbog krivičnih djela koja se dovode u vezu sa švercom narkotika i nasiljem.

Prema podacima švedske policije, on je član jedne od najjačih kriminalnih grupa u Skandinaviji.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com