NADAL NADIGRAO ĐOKOVIĆA: Novak ne može bez trenera, ništa od odbrane titule u Madridu! - Volim Podgoricu

NADAL NADIGRAO ĐOKOVIĆA: Novak ne može bez trenera, ništa od odbrane titule u Madridu!

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu Mastersa u Madridu od Španca Rafaela Nadala 2:6, 4:6 u pedesetom okršaju dvojice igrača, po čemu je ovo rivalstvo postalo jedinstveno u svijetu tenisa.

U međusobnom skoru sada je 26:24 za Novaka, koji je poražen od Rafe, posle sedam pobjeda u nizu, prvi put od Rolan Gorosa 2014. godine.

Đoković je vrlo loše počeo meč. Nadal je dva puta napravio brejk, dozvolivši Srbinu da osvoji samo 4 poena. Novak je nakon toga teškom mukom uspio da osvoji prvi grm i skine nulu sa semafora. Srpski igrač je u završnici seta zaigrao nešto bolje, ali nije uspio da ugrozi Nadala, koji je posle 40 minuta i osam gemova sa 6:2 završio prvi dio igre.

Drugi set takođe je počeo brejkom Španca, koji odavno u mečevima sa Đokovićem nije bio dominantan kao u Madridu. U trećem gemu drugog seta, Novak je pokazao da nije zaboravio da igra tenis, ali da bi napravio preokret mora mnogo bolje i konstantnije.

Đoković je posle mnogo borbe uspio da se vrati u drugi set, jer je u četvrtom gemu napravio prvi brejk na meču i izjednačio na 2:2. Ipak, posle toga Rafa je napravio brejk, koji je lako potvrdio nagovijestivši da će po prvi put, nakon nešto manje od 5 godina i Mastersa u Rimu meč protiv Đokovića dobiti u dva seta.

To se posle nešto više od sat i po igre dogodilo pošto je Španac i u drugom setu slavio sa 6:4.

Pobjednik ovog meča igraće sa boljim iz duela Urugvajca Pabla Kuevasa i Austrijanca Dominika Tima.

Foto: APFoto: AP
(kurir.sport)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com