BRANKA BOŠNJAK: Crnogorski građani uplaćivali pare za liječenje djece, ne da bi ih držali na računu! - Volim Podgoricu

BRANKA BOŠNJAK: Crnogorski građani uplaćivali pare za liječenje djece, ne da bi ih držali na računu!

Ne manipulišem ja imenima, već vi manipulišete sudbinama oboljele djece, saopštila je poslanica PzP-a Branka Bošnjak.

Ona je odgovorila na saopštenje fondacije “Budi Human”, iz koje su saopštili da se poslanica PzP-a “sramotno ponaša”.

“Pare su vam građani uplatili, ne da ih držite na računu već da ih upotrijebite u svrhu liječenja oboljelih mališana u Crnoj Gori. A za takvu djecu svaki minut je važan i može da znači spas.Meni na sreću ne treba broj Fondacije, ali mnogim roditeljima čija su djeca oboljela treba, a vi ga uporno prećutkujete. Zato što se ne može doći do vas zato i nema zahtjeva, ako je uopšte tačna ta činjenica koju iznosite. Kažete imaju ga mediji, pa znači li to da roditelji treba da kontaktiraju medije da bi stupili u kontakt sa Fondacijom. I koliko shvatam iz vaših izjava pominje se vaš lični broj. Zašto bi tražili vaš lični broj, pa da li ste Fondacija samo vi jedan čovjek, jer mi tražimo kontakte Fondacije a ne vaš lični kontakt. Vi se ponašate kao da je to firma čiji ste vlasnik, a ne humanitarna Fondacija”, kazala je Bošnjak.

Ona je podsjetila da je organizacija “Budi human” osnovana  da bi pomagali oboljeloj djeci, ali da se “neozbiljno i krajnje neodgovorno ponašaju”.

“Ili ste nedorasli poslu koga ste se prihvatili, ili manipulišete, a bojim se poslije ovakvih vaših neubjedljivih izjava da je ovo drugo u pitanju. I mijenjate teze, bježite od činjenica i pokušavate mene da optužite za vaš nerad, a vrlo ste bili ažurni onih dana kada su se pare prikupljale, a posle toga tajac čak ni sajt niste u stanju da uradite za više od tri mjeseca. Niko kažete ne traži novac za liječenje, a evo i juče je u medijima izašao apel za dječaka iz Danilovgrada oboljelog od karcinoma kostiju i organizovana je humanitarna utakmica tim povodom, a gdje ste vi da se oglasite i gdje su naše pare namijenjene takvoj djeci. Treba da vas je sramota”, kazala je Bošnjak.

Poslanica PzP-a ne vjeruje u priču da više od tri mjeseca nijesu obračunati računi mobilnih operater.

“Pa kome vi to pričate, kad svi građani znaju da se uredno svaki mjesec obračunavaju troškovi za korištene usluge mobilnih operatera. I vrhunac vaše manipulacije da svako može provjeriti stanje na računu Fondacije samo da dođe u banku, kako da ne. Baš će banke dati svakom ko poželi da pravi uvid u stanje njihoviih klijenata. Gospodine Jovanoviću, nemojte se igrati sudbinama oboljele djece i ne ponižavajte inteligenciju građana koji su učestvovali u humanitarnoj akciji”, kazala je Bošnjak.

Ona je dodala i da oni koji su učestvovali u akciji imaju pravo i na nezgodna pitanja jer samo traže istinu i šta se dešava sa novcem koji se uplatiio jer se svakodnevno pojavljuju apeli za pomoć oboljeloj djeci.

“Uostalom, ne znam kako se vi uopšte postaviste kao neko kome se dade povjerenje za ovako odgovoran posao. I još jedno pitanje što nijeste još koju akciju u ovih tri mjeseca pokrenuuli za drugu djecu oboljelu od drugih teških bolesti, ako kažete da su sredstva koja vam mjesecima leže na računu isključivo za djecu oboljelu od karcinoma. Valjda vam je to misija. I recite mi gdje se može naći taj Pravilnik sa kriterijumima po kojem se dodjeljuje naš novac oboljelima i da li je javnosti dostupan, ili ste i tu vi lično jedini procjenitelj. Postoji li još neko u toj Fondaciji izuzev vas. Pa nećete valjda vi sami određivati po sopstvenom nahođenju kome će se pomoći. Previše se prevaranata nakotilo u ovim teškim vremenima da bi se vjerovalo samo na riječ, a djela vidimo izostaju. Evo tri mjeseca se čeka da budete humani, kako je naziv Fondacije, ali ništa od toga”, kazala je Bošnjak.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com