Ćaćić: Uradili smo strašan posao, bićemo spremni za kvalifikacije za SP - Volim Podgoricu

Ćaćić: Uradili smo strašan posao, bićemo spremni za kvalifikacije za SP

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore preselila se juče iz Budve u Bijelo Polje odakle će nastaviti put za Estoniju kada ih 23. maja očekuju kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo (igraće još Rusija, Rumunija, Mađarska i Kosovo).

Od obaveza „crveni” imaju još nastup u Svjetskoj ligi (dva turnira, u Bijelom Polju od 2. juna, sedam dana kasnije domaćin je Tunis, a nakon toga je završni turnir).

“Zadovoljan sam radom u Budvi, mogu da kažem da nas je novi stručni štab baš, ali baš namučio. Kratak je bio period, deset dana je tek prošlo, ali mislim da smo uradil strašan posao. Da smo negdje prihvatili stil igre od našeg selektora, iako još pokušavamo da se prilagodimo. Ali mislim da je sve do sada proteklo u najboljem redu”, kazao je Vojin Ćaćić.

Dva poraza od Irana, nijesu poremetili planove ,,crvenih“.

“Odigrali smo dvije prijateljske utakmice. Sa prvom sam zadovoljan, a u drugoj nas je umor stigao. Fizički skroz nijesmo bili spremni, a i negdje smo se ispraznili u tom prvom meču. Ipak, Iranci su velesila, sa njima se ne može igrati na 50 odsto. Pred nama je još desetak dana rada, mislim da ćemo do odlaska sve kockice posložiti.”

U Bijelom Polju će „crveni” raditi još na fizičkoj kondiciji.

“Sa akcentom na detalje, taktičke i tehničke. Nadam se da ćemo se pred put osjećati mnogo bolje i da će nas ovaj umor napustiti i da ćemo biti lakši i brži.”

O ambicijama u kvalifikacijama za SP Ćaćić kaže:

“Jedva čekam utakmicu sa Rusijom. Da vidimo kako će to da izgleda i da se uporedimo. Vidjeli smo gdje smo sa Irancima, a Rusi su ispred njih. Treba od prve utakmice da damo sve od sebe i rezultat će sam da dođe. Kad još bolje prihvatimo taktiku, tu vrstu igre, mislim da ćemo namučiti Rusiju. Sa Estoncima možemo da igramo, nadam se pobjedi, iako su dobra ekipa. Mislim da bi to drugo mjesto trebalo da je naše.”

Povrede od starta prate naš nacionalni tim.

“Kuburimo sa povredama. Pogodilo se da imamo dosta problema”, poručio je Vojin Ćaćić.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com