Pobjednik Evrovizije: Nijesam heroj nacije, to je Ronaldo - Volim Podgoricu

Pobjednik Evrovizije: Nijesam heroj nacije, to je Ronaldo

Portugalija je prvi put pobijedila na Eurosongu, a veliki trijumf ovoj zemlji preksinoć je u Kijevu doneo Salvador Sobral (27) sa pjesmom “Amar pelos dois”.

Ko je pjevač koji je nježnom baladom, snažnim emocijama i svedenim nastupom ganuo Evropu?

Strani mediji su još prije takmičenja pisali da mu predstoji transplantacija srca, ali to niko nije potvrdio. Na probama u Kijevu zamjenjivala ga je sestra Luisa, autorka pobjedničke pjesme, jer, navodno, zbog zdravstvenih problema nije mogao dugo da boravi van svoje zemlje.

Menadžerka evrovizijskog pobjednika Ana Paulo demantovala je da Salvador ima problema sa srcem, već tvrdi da je u februaru bio na operaciji bruha i da se oporavlja od te intervencije.

Pjevač iz Lisabona, osim za dobru pjesmu, zalaže se i za prava izbjeglica i ističe da ih ljudi često pogrešno nazivaju migrantima.

Kako kaže, pobjeda ga neće promijeniti, nastaviće sa obavezama, a i zahvalio se svima koji su prepoznali kvalitet u njegovoj pjesmi.

“Ovo je pobjeda muzike i onih koji žive za muziku. Muzika nije vatromet, već emocija”, kazao je Sobral, koji je pJevao na maternjem jeziku.

Na pitanje da li se osjeća kao narodni heroj jer je svojoj zemlji donIo prvu pobJedu na EUrosongu”, Sobral odgovara odrično-

“Ja nacionalni heroj? Mislio sam da je to Kristijano Ronaldo”, kaže simpatični Salvador.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com