Home / NOVOSTI / Društvo / Pomognimo dječaku iz Podgorice koji se oporavlja od strujnog udara

Pomognimo dječaku iz Podgorice koji se oporavlja od strujnog udara

Jakša Jovanović, dvanaestogodišnji dječak iz Podgorice je 24.04.2017. imao nesreću. Njega je na lokomotivi udarila struja. Povrijeđeno mu je oko 70 odsto tijela. Na svu sreću, ostao je živ i svojom voljom i snagom izašao iz životne opasnosti.

Jakša se trenutno liječi na Dječijoj klinici za plastičnu hirurgiju i opekotine u Tiršovoj ulici u Beogradu. Fond zdravstva Crne Gore pokriva troškove liječenja. Pored medikamenata koje dobija na Klinici, preporuka ljekara je bila korišćenje vrlo djelotvornog Terezinog ulja za opekotine (Theresienoil). Međutim navedeno ulje je veoma skupo (kilogram košta 1140 Eura), a Jakša otprilike troši 1 kg na 10 dana. Ulje će koristiti sve dok opekotine i ožiljci ne prođu, što je prema riječima doktora oko 8-12 mjeseci.

Uprava škole „21. maj“ na čelu sa direktorkom Zdenkom Mišković i njegovi drugovi sa roditeljima odlučili su da pokrenu humanitarnu akciju „Budi jak Jakša“ i pomognu da im se Jakša što prije vrati! Takođe pozivaju i sve ljude dobre volje da pomognu, jer će borba biti duga, ali koju će Jakša na kraju dobiti!

Prema riječima njegovih roditelja, Jakša duguje veliku zahvalnost, prvo Mladenu Unkaševiću, koji se našao na licu mjesta i ukazao mu prvu pomoć. Porodica se zahvaljuje doktoru Majiću i svom osoblju, koji su mu sanirali povrede i  Zorici Kovačević, direktorki Kliničkog centra na divnom gestu kada je došla da posjeti Jakšu i pruži mu svu pomoć. Nevjerovatno brza reakcija Ministarstva zdravlja je učinila da Jakša u roku od četiri sata bude u Beogradu.Tako se čuvaju naša djeca-rekli su  Jakšini roditelji.

 

Broj žiro računa za donacije:

510311201121500226 kod CKB

(Mne Magazin)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com