PODGORICA: Stanari tvrde da će tužiti nadležne - Volim Podgoricu

PODGORICA: Stanari tvrde da će tužiti nadležne

Zbog prava koja su im zagarantovana Ustavom i zakonima, zbog prava na mirno uživanje imovine i zbog djece, stanari druge Profesorske zgrade će zaštitu od nesavjesnog rada nadležnih organa tražiti pred tužilačkim i sudskim organima.

Navedeno su saopštili stanari, reagujući na apel ugostitelja te zgrade, upućen njima i Komunalnoj policiji da imaju razumijevanja za njihovo poslovanje. Stanari kažu da su se oni prvenstveno žalili na rad Komunalne policije.

„Sa naše tačke gledišta, prosto je nevjerovatno i nepojmljivo da Komunalnu policiju od nas, građana, štite vlasnici ugostiteljskih objekata, koji i sami ne poriču da čine prekršaje. Ukoliko neko više od tri godine krši zakon, ukoliko nadležni organ… ne može ili ne želi da riješi taj problem, pa ih još brane isti prekršioci zakona, onda je očigledno da se tu radi o odnosu koji daleko prevazilazi obične prijave građana o nivou buke, koja je prekršajno kažnjiva, i zalazi se duboko u zonu koju reguliše glava 34 Krivičnog zakonika, posebno član 416  zloupotreba službene dužnosti“, ocjenjuju stanari. Ključno je, smatraju, da se za svaki prekršaj zakona mora sprovoditi ujednačena represivna politika.

„Komunalna policija uporno ponavlja da se bavi ovim problemom, da pišu kazne, nakon što utvrde prekoračenja (mada, i to samo kada su u smjeni tačno određeni službenici Komunalne policije…), međutim, nakon tri godine, nema ni najmanjeg pozitivnog pomaka, tvrde stanari.

Dodaju da su se nakon neuspjelih pokušaja da se postigne dogovor sa vlasnicima oko eliminisanja buke, dosjetili da odgovore onim što je u njihovoj nadležnosti, a to je ukidanje saglasnosti za bašte.

„Nemoguće je da od 10 ugostiteljskih objekata u zgradi sa tri ulaza, nekada sedam, a danas osam lokala poštuje zakon, a dva traže „specijalni tretman“ na direktnu štetu po kvalitet života stanara“, mišljenje je stanara.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com