Marković: SNP uskoro bez uticaja, Milić krivac - Volim Podgoricu

Marković: SNP uskoro bez uticaja, Milić krivac

Stanje u SNP-u, kao jednoj od najjačih političkih stranaka, dovedeno je do toga da postoji mogućnost da ta partija nema nikakav uticaj na političkoj sceni Crne Gore. Krivac za to isključivo je predsjednik partije Srđan Milić, ocijenila je Danijela Marković, bivša poslanica SNP-a.

Marković je poručila da SNP ne zaslužuje “da jedan čovjek bude kočnica razvoju partije i njen grobar”.

“Poslije dopisa iz svih gradova i ovakvog stanja u partiji, Milić bi morao podnijeti ostavku. Očekujem da će imati i ljudske i moralne snage da podnese ostavku da bi spasio partiju”, kazala je Marković.

Ona je podsjetila da su iz nekoliko opštinskih odbora – iz Berana, Bijelog Polja, Kolašina i Plava, uputili dopise Miliću tražeći da podnese ostavku i zakaže kongres na kojem bi SNP izabrala novo rukovodstvo.

Marković je kazala da rukovodstvo SNP-a nikada nije analiziralo šta je dovelo do toga da je partija od parlamentarnih izbora 2012. godine “pala” sa 16 na devet mandata.

“Stanje u partiji se ne popravlja. Na posljednjim parlamentarnim izborima 2016. godine SNP je ‘pala’ sa devet na tri mandata, a partije koje su nastale iz SNP-a osvojile su više poslaničkih mjesta. Ni tada se nije analiziralo stanje, kao ni na izborima u Tivtu, Kotoru, Budvi i Herceg Novom, gdje je evidentan pad naših odborničkih mjesta. Za to stanje uvijek je krivac predsjednik, jer on rukovodi partijom”, rekla je Marković.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com