Partizan pobjedio Zvezdu košem u posljednjoj sekundi - Volim Podgoricu

Partizan pobjedio Zvezdu košem u posljednjoj sekundi

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 78:77 u derbiju devetog kola Superlige Srbije odigranom u hali “Aleksandar Nikolić”.

Pobednika je odlučio kapiten crno-belih Novica Veličković košem u poslednjoj sekundi!

 

Bilo je to prvo vođstvo Partizana na ovom “večitom derbiju”!

Trener crno-belih Aleksandar Džikić odlučio je da njegovi igrače naprave prekršaj i sebi obezbede poslednji napad na meču. Marko Gudurić je stao na liniju slobodnih bacanja deset sekundi pre kraja pri nerešenom rezultatu i imao polovičan učinak – Zvezda je povela 77:76. Međutim, Vilijam Hečer je poveo akciju crno-belih, lopta ja došla do Veličkovića koji ju je sa zvukom sirene ubacio u koš za delirijum “grobara”.

Zvezda je sve vreme vodila, više puta imala i dvocifrene prednosti. Međutim, Partizan se nije predavao i svaki put je uspeo da smanji rezultatski zaostatak za šampionom.

Kako crveno-beli nisu uspevali da se odlepe, tako crno-beli nisu uspevali da povedu. I tako 40 minuta…

A onda je Veličković odlučio da Partizan zabeleži drugu pobedu u petom ovosezonskom “večitom derbiju”.

Sada Zvezda i Partizan imaju identičan učinak na vrhu superligaške tabele – po osam pobeda i jedan poraz. Međutim, ukoliko i na kraju ligaškog dela budu imali isti broj bodova, crveno-beli će biti prvi, jer su bolji u međusobnim duelima – prethodni derbi dobili su sa 11 poena razlike.

Veličković i Hečer su bili najefikasniji kod Partizana sa po 16 poena, s tim da je kapiten imao i sedam skokova, po 12 poena dodali su Stefan Birčević i Mihajlo Andrić, koji je ubacio i nekoliko važnih koševa.

Najefikasniji na meču bio je Marko Simonović sa 20 poena. Njegov imenjak Gudurić je takođe bio veoma dobar sa 13 poena, Nejt Volters je ubacio deset…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com