PODGORICA: Policajci patroliraju gradom na biciklima - Volim Podgoricu

PODGORICA: Policajci patroliraju gradom na biciklima

Podgoričkim ulicama od juče patroliraju policajci na biciklima koji su “krstarenje” sinoć počeli u City kvartu, pišu Dnevne novine.

Pet dvotočkaša nabavljenih prošlogodišnjom donacijom američke ambasade upravljaće uglavnom mlađi policajci, a posao će im umnogome olakšati nedavno napravljene biciklističke staze.

Pripadnici ove patrole od opreme posjeduju sve što svaki policajac mora da ima – pištolj, lisice, ali i radio-vezu kojom u slučaju potrebe u svakom trenutku mogu pozvati “pojačanje”.

Glavna prednost ovih patrola je njihova bolja mobilnost odnosno brže i lakše prisutpanje mjestima kojima je automobilima to nemoguće.

DN su razgovarale sa službenikom patrole Brankom Rackovićem i njegovom koleginicom Magdalenom Pajović koji su patrolirali Siti kvartom.

“Ovo je već četvrta sezona otkako sprovodimo biciklističke patrole. Ove godine smo ranije počeli sa istim načinom rada čija je suština preventivno djelovanje. A osim preventivnog rada, imamo i sva druga policijska ovlašćenja”, objasnio je Racković.

On kaže da su reakcije građana do sada bile pozitivne, te da se takav trend očekuje i ove sezone.

“Već večeras je bilo komentara građana, priđu i informišu se o našem radu, a svi komentari su bili pozitivni”, naveo je on.

Policajci-biciklisti uglavnom će raditi u paru i u dvije smjene – prijepodnevnu, koja je uglavnom zadužena za saobraćajne probleme, i večernju, zaduženu za rješavanje i uočavanje prekršajnih i krivičnih djela, uglavnom u Siti kvartu i centru grada.

Biciklističke patrole “krstarile” su i prošlih godina, a ove godine akcija je krenula od Siti kvarta koji će službenici na biciklima obići za znatno kraće vrijeme od njihovih kolega u patroli.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com