PODGORICA: Premijerno u KIC-u Brankica Damjanović - Volim Podgoricu

PODGORICA: Premijerno u KIC-u Brankica Damjanović

Prvi put u Podgorici gostuje književnica Brankica Damjanović kao gošća Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, a njeno veče biće organizovano u petak, 19. maja, u sali DODEST , sa početkom u 19 sati.

Posjetioci književne večeri imaće priliku, pored ostalog, da čuju kako je nastala trilogija kratkih priča “DOBRO JE”, “NE BIH OVO MOGLA BEZ TEBE” i “RUKOPIS MOGA BRATA”, zašto su knjige “KĆI” i “MOJ SIN JOVAN” od obične ideje jedne majke da svojoj djeci za punoljetstvo pokloni njihov životopis, postale prema mišljenju stručne javnosti i kritike sjajan dokument jednog vremena koje su obilježili hiperinflacija, rat, izbjeglištvo…

Brankica Damjanović je dvadeset godina radila na televiziji u Prištini kao spiker, voditelj, novinar, urednik vijesti. Dobitnica je Nagrade grada za doprinos informisanju, dok je sa porodicom živjela u Pirotu. Posljednjih nekoliko godina bavi se isključivo pisanjem knjiga. Do sada je objavila sedam naslova: “(M)učenje jezika”, “Natura sanat”, “Moj sin Jovan”, “Dobro je…”, ”Kći”, “Rukopis moga brata” i “Ne bih ovo mogla bez tebe”, za koju je dobila nagradu Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno ostvarenje u 2015. godini. Živi i radi u Beogradu, majka je dvoje djece.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com