DONESENA PRESUDA: Evo kako su kažnjeni MILOV KUM i prijatelj! - Volim Podgoricu

DONESENA PRESUDA: Evo kako su kažnjeni MILOV KUM i prijatelj!

“Zar vjerujete da bi mi tako rekli za Đukanovića?”, upitao je juče tihim glasom Zoran Bećirović zvani Ćoćo (56) sutkinju kada je saopštila da Vuk Rajković (55) i on moraju da plate ukupno 2.400 eura jer su 8. aprila ove godine ometali, vrijeđali i omalovažavali službenike Uprave policije tokom intervencije u diskoteci “Beagle” zbog dojave da je u njoj postavljena bomba.

On je to pitao iako ih policija nije uhapsila i podnijela prijavu što su pominjali Mila Đukanovića i državu, nego zbog vrijeđanja i omalovažavanja njenih službenika i ometanja njihovog rada.

Sutkinja podgoričkog Suda za prekršaje, Mirjana Đurović, presudila je da Rajković mora da plati 400 eura jer je odbijao da napusti noćni klub i 750 eura jer je vrijeđao i omalovažavao policajce na službenom zadatku. Bećirović je kažnjen sa 500 eura jer nije poslušao naređenje policije da izađe – 100 eura više od Rajkovića jer je policija morala fizički da ga izbaci iz diskoteke, kao i 750 eura za vrijeđanje policajaca.

Đurovićeva je kaznila i konobara u diskoteci “Beagle” Nikolu Nikezića (34) sa 500 eura jer je ometao policajce u vršenju službene radnje.

Formalni vlasnik diskoteke, Miodrag Kruščić (47), nije obuhvaćen prijavom policije, iako se opirao hapšenju i bježao policiji koja ga je uhvatila i skinula sa metalne ograde kod hotela “Podgorica”.

Rajković i Bećirović su juče u sudnici rekli da će se žaliti na odluku Suda za prekršaje.

U završnim riječima, koje je pred sutkinjom pročitao njihov advokat Bojan Korać, nije bilo izvinjenja policajcima.

“Omalovažavanja policajca od strane Vuka Rajkovića: ‘Pos…m se na ovaj sistem i državu. Vi ste Milovi poslušnici. Od sjutra napuštam ovu državu i uzeću azil u Gruziji’ i od strane Zorana Bećirovića: ‘Ti si pi…, nemaš mu… Ajde pi…, imaš pištolj, pa ga izvadi i pucaj ako smiješ. Sad ću da zovem novinarku ‘Dana’ da vidi kako mi ođe puše k…c’, neću posebno analizirati”, rekao je Korać, dodajući da se zbog razlike u kazivanju svjedoka policajaca na njihovim iskazima ne može zasnivati odluka suda.

Međutim, Đurović je povjerovala policajcima, a ne Đukanovićevim prijateljima.

Korać je naglasio da bliskost Rajkovića sa Đukanovićem isključuje mogućnost da je on vrijeđao bivšeg premijera i državu, a neprijateljstvo Bećirovića prema medijima da je on tražio “pomoć” od “Dana”.

“Vuk Rajković je kum i poslovni partner doskorašnjeg premijera Đukanovića, a Bećirović njegov blizak prijatelj?”, citirao je Korać rečenicu iz članka u “Vijestima”.

“Onaj ko bi povjerovao u ove neistine, a imajući u vidu ovu opštepoznatu činjenicu, ima problem sa sobom”, rekao je advokat, pokušavajući da odbrani klijente.

“Isto tako, ne postoji osoba koja može da povjeruje da Zoran Bećirović u bilo kojoj životnoj situaciji traži i očekuje bilo kakvu vrstu pomoći od strane “Dana”, koje uz “Vijesti” smatra svojim neprijateljima i koje je nekoliko puta javno optužio da su medijski pripremili ubistvo njegovog brata. Takođe, Zoran Bećirović je izdao i knjigu “Dosije “Dan” i “Vijesti” protiv Bećirovića”, kazao je Korać u završnoj riječi.

Bećirović je sutkinji Đurović stavio na sto tu knjigu. Nekoliko izvora “Vijesti” iz bezbjednosnih službi, ali i iz bliskog Đukanovićevog okruženja, kazali su “Vijestima” da je Đukanović, navodno, iste večeri kada se dogodio incident između njegovih prijatelja i policije bio o tome obaviješten, ali nije htio da “interveniše”. Za tu reakciju Đukanovića dan ili dva nakon incidenta čuli su i Rajković i Bećirović koji su, navodno, u međuvremenu pokušavali da zataškaju cijeli slučaj i izvuku se nekažnjeni.

Kada su shvatili da im Đukanović neće pomoći, svi pritisci na policiju su prestali.

Kruščić je navodno samo formalni vlasnik diskoteke “Beagle”, a neformalno su to Stevan Stamatović, Jovan Vukotić i Milić Šaković, navodni pripadnici škaljarske organizovane kriminalne grupe. Kruščić je to negirao.

On je u januaru ove godine uhapšen jer je rekao policiji i tužiocu da je pištolj koji je pronađen kod njega prilikom pretresa Stamatovića, Šakovića i još nekih bezbjednosno interesantnih lica, njegov.

Njemu je prilikom bijega od policije 8. aprila povrijeđeno lijevo rame. On je policiji i ljekaru rekao da se povrijedio kada je pao dok im je bježao.

Korać: Rajković koristio slobodu izražavanja kad je vrijeđao policajca

Advokat Bojan Korać kazao je da Vuk Rajković ne spori da je “dao vrednosni sud o karakteru policajca ispred lokala “Beagle””.

“On je taj vrednosni sud formirao na osnovu reakcije tog policajca prema njemu kada ga je blago dodirnuo po ramenu. Taj vrednosni sud je podijelio sa Zoranom Bećirovićem i Miodragom Kruščićem i nije bio upućen policajcu. Taj policajac to nije mogao da čuje, jer nije bio u njihovoj blizini”, kazao je Korać.

“Ukoliko bi se Vuk Rajković oglasio krivim za ovaj prekršaj, onda bi bilo povrijeđeno njegovo pravo na slobodu izražavanja iz člana 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, a koje između ostalog znači pravo na sopstveno mišljenje i njegovo javno saopštavanje”, rekao je Korać.

U prijavi policije piše da je Rajković tom policajcu rekao: “Znam tvoje pleme. Ti si izrod i pi…”.

(VIJESTI)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com