Kinez bi da gradi iznad Sv. Stefana - Volim Podgoricu

Kinez bi da gradi iznad Sv. Stefana

U građevinskom biznisu, i dalje jednom od najunosnijih u Budvi, pojavili su se i kineski investitori – Li Qing podnio je zathjev Sekretarijatu za urbanizam za gradnju tri vile u selu Tudorovići, iznad Svetoga Stefana.

Prema Upravi za nekretnine, Qing je vlasnik oko 2.000 metara kvadratnih zemljišta, na kojem želi da gradi. Postupak izdavanja građevinske dozvole je prekinut, dok investitor ne plati naknadu za Regionalni vodovod i komunalije, potvrđeno je “Vijestima” u Sekretarijatu.

Gradnja vila u zaleđu Budvanske rivijere trenutno je najinteresantnija investitorima, koji ih potom izdaju ili prodaju. Do sada su lideri u građevinskom biznisu bili Rusi i Ukrajinci, koji su godinama gradili stambene zgrade, kuće i vile, prodavajući stanove i apartmane uglavnom sunarodnicima. Među jakim građevinskim biznismenima proteklih godina su se pozicionirali i kosovski građevinari, koji trenutno grade najluksuznije stambene komplekse.

Očito je da gradnja u Budvi i Crnoj Gori i dalje donosi profit, iako su cijene kvadrata iz godine u godinu sve niže. Lani su u Crnoj Gori ukupno izdato 1.123 građevinske dozvole, što je za 12 odsto više nego 2015. Od ukupnog broja dozovola, 99 (devet odsto) izdalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a 1.024 (91 odsto) lokalne uprave.

U Podgorici i Kotoru najviše dozvola

Najviše građevinskih dozvola lani je izdato u Podgorici (131) i Kotoru (96).

Prema uporednoj statistici Ministarstva održivog razvoja i turizma, u Bijelom Polju je izdato 90 dozvola, Rožajama – 82, Budvi i Nikšiću po 77, Tivtu – 64, Baru i Danilovgradu po 47, Žabljaku – 42, Herceg Novom – 41.

Prema podacima sa sajta Ministarstva u Ulcinju su izdate 23 dozvole, Kolašinu – 20, Mojkovcu – 16, Andrijevici – 12, Šavniku – 11, Plužinama i Plavu po 9 i Petnjici – 5.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com