Nikšić: U junu radovi na vodovodu u Župi - Volim Podgoricu

Nikšić: U junu radovi na vodovodu u Župi

U junu kreću radovi na vodovodu u Župi nikšićkoj. To je dogovoreno na sastanku Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa i rukovodstva lokalne uprave.

“Radovi će obuhvatiti kompletnu rekinstrukciju vodoizvorišta Blace morakovske,  bušenje dva istražno eksploataciona bunara, izgradnju bazena od 360 kubika, zamjenu dijela cjevovoda, kao i potencijalnu izgradnju dva bazena u selima u Župi”, kazao je predsjednik MZ Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima za pomenute aktivnosti pripremljena je sva potrebna zakonska dokumentacija, a dogovoreni su i koraci za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja stanovnika Oblatna, Zagrada i dijela Kuta.

“Rukovodstvu Opštine ponovili smo stav Savjet da nećemo dozvoliti odlaganje rješavanja ni jednog problema u Mjesnoj zajednici, a ima ih dosta – rješavanje putne infrastrukture, vodosnabdijevanja,
rekonstrukciju objekta mjesne kancelarije, ulične rasvjete”, kazao je Radulović i dodao da su to minimalni zahtjevi u odnosu na ono što Župa daje opštini i Crnoj Gori.

Radulović je čelnicima lokalne vlasti prenio nezadovoljstvo Župljana što se nagomilani problemi adekvatno ne rješavaju. Predstavnici Opštine saglasili su se da treba rješavati sve navedene probleme u
pomenutoj MZ i upoznali su članove Savjeta sa mjerama koje preduzimaju kako bi se izašlo u susret zahtjevima mještana Župe.

“Na sastanku je dogovoreno da se u ovoj godini izvrši asfaltiranje svih prioritetnih dionica puteva po župskim selima koje je evidentirala komisija u martu ove godine. Što se tiče sanacije glavne saobraćajnice dogovoreno je da se najkasnije do 5.juna organizuje zajednički sastanak Opštine, MZ i firme Uniprom metali, kako bi se utvrdile obaveze svih po ovom pitanju”, kazao je Radulović.

Na sastanku je dogovoreno i rješavanje drugih problema u MZ Župa, a Radulović je kazao da se Savjet nada da će svi shvatiti da Župa ni Župljani više neće dozvoliti da od župskih bogatstava najmanju
korist ima Župa.

“Decenije za nama su nas dobro opametile pa je sigurno da toj praksi želimo stati na kraj”, poručio je Radulović.

Sastanku su osim članova Savjeta prisustvovali potpredsjednik Opštine Dragan Perović, menadžer Živko Kecojević i sekretar Sekretarijata za komunalne poslove Slavica Zindović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com