Noćni voz Bar- Beograd- Bar saobraća od 16. juna - Volim Podgoricu

Noćni voz Bar- Beograd- Bar saobraća od 16. juna

Noćni voz, koji je ukinut 1. decembra 2015. opet će saobraćati na liniji Bar-Baograd-Bar od 16. juna ove godine, saopšteno je iz Centra za željeznička istraživanja.

Riječ je o vozu koji je na toj liniji sabraćao više od 40 godina, a koji je prevozio najveći broj putnika.

Prema saznanjima Centra za željeznička istraživanja, postignut je dogovor između pretstavnika Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) i Srbijavoza, pa će noćni voz saobraćati pomoćnim prevoznim putem 16. juna.

Kako se očekuje da se remont dijela pruge završi do 15. jula, od tada bi svi vozovi saobraćali redovnim prevoznim putem. CŽI je u saznanju da su pregovori intenzivirani sa pretstavnicima Srbijavoza, dolaskom novog predsjednika Odbora direktora ŽPCG Elmedina Mucevića i izvršnog direktora Predraga Popovića. Njihova upornost je urodila plodom na zadovoljstvo velikog broja putnika koji koriste usluge željeznice za prevoz do željene destinacije“, navodi se u saopštenju.

Razlog ukidanja voza navodno je bio remont dijela pruge kroz Srbiju. Tada nije prihvaćen predlog ŽPCG da voz saobraća pomoćnim prevoznim putem preko Kraljeva i Lapova.

Nadamo se da se više neće dešavati ukidanje vozova na pomenutoj relaciji, jer je ona najpotrebnija korisnicima naših usluga i koja ŽPCG donosi najviše prihoda“, navode iz CŽI.

(Mondo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com