Odbojkaški as staje na ludi kamen pa napada Svjetsko prvenstvo - Volim Podgoricu

Odbojkaški as staje na ludi kamen pa napada Svjetsko prvenstvo

Odbojkaš Ivan Ječmenica ženi se u subotu. Izabranica je Jelena Rosić, bivša odbojkašica Luke Bar. A samo tri dana od „ludog kamena”, otputovaće sa odbojkaškom reprezentacijom u Estoniju na kvalifikacioni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

“Dogovorio sam sve sa selektorom. Pauziraću kratko, a onda se priključujem ekipi”, kazao je Ječmenica, koji je do prošle godine nastupao za Budvansku rivijeru, a u tek završenoj sezoni ostavio odličan utisak u francuskoj ekipi Kambre.

Pun je pozitivnih utisaka, stigao je u Crnu Goru, spreman da kao nikad pomogne reprezentaciji u narednim obavezama.

“Zaista sam uživao u Francuskoj. Imao sam dilemu oko toga kako će prvi ino angažman da izgleda, ali sve je palo u vodu kako sam kročio tamo. Bila je sjajna atmosfera, familijarna, što se prenijelo na teren. Vikendom su bile utakmice, tako da sam, što se tiče i tog igračkog dijela, napredovao.”

Francuska ekipa ga želi i od naredne sezone, Ječmenica vaga ponude.

“Vjerovatno ću produžiti saradnju, ali imam još nekih ponuda, pa će klub sačekati što dovoljno govori o njihovom poštenju. Moja je želja da se vratim u Francusku.”

foto: FIVB

Vrlo brzo Ivan je ušao, kao i ostali reprezentativci u jak trening sa novim selektorom. Pozitivni su utisci.

“Malo je i teško, jer smo nakon sezone umorni, neki su i povrijeđeni, ali na kraju nam ni to ništa nije smetalo da odradimo posao do kraja. Za selektora bih kazao daje pozitivan čovjek, koji na lijep način od nas izvlači maksimum. Svi smo oduševljeni i sa stručnim štabom.”

,,Crveni“ će na put sa dvije provjere i to protiv Irana, gdje je selektor mogao da, koliko-toliko, stekne uvid u formu.

“Bukvalno smo sa stadiona došli da igramo sa sedmom selekcijom svijeta. Niko nije očekivao takav otpor, ispalo je fenomenalno. Zaista smo se potrudili da damo onoliko koliko smo mogli u tom trenutku. Kao što dajemo maksimum na treninzima. Juče smo baš razgovarali da su tri nedjelje prošle, a nijesmo ni osjetili. Najviše i zbog toga jer je dobra atmosfera, pa se umor ne osjeća.”

U Estoniji će naši odbojkaši kvalifikacioni turnir otvoriti sa svjetskom velesilom – Rusijom.

“Kada igrate sa takvom reprezentacijom kao što je Rusija, prvi cilj je da kada izađete na teren uživate. Drugi da se da maksimum, da ne žalimo, a možda nas i potcijene, a onda je sve moguće. Najteži rival nas čeka na premijeri i to nakon dugog puta, a utakmica počinje u 15 časova. Vjerujem da ćemo se pokazati u pravom svijetlu”, poručio je Ječmenica.

Naš reprezentativac je napomenuo i to koliko će važno biti izdržati fizički napor od pet utakmica u nizu.

“Ne znam kada smo igrali toliko utakmica u nizu. Biće pakleno. Radili smo dosta sa kondicionim trenerom i mislim da ćemo biti spremni. Sigurno da deset igrača ne mogu da iznesu veliki teret i ne mogu da igraju na istom nivou. Negdje nije ni normalno. Ali, zato može 14 igrača. Ne treba zaboraviti da nas samo tri dana nakon toga očekuje prvi turnir Svjetske lige u Bijelom Polju i nove tri utakmice. A onda putujemo za Tunis u nove obaveze. Nadam se da ćemo igrati i finalni turnir Svjetske lige. Sve u svemu, čeka nas mjesec pakla.”

O ambicijama u kvalifikacijama za SP kaže:

“Realno je da se borimo za drugo mjesto, za baraž”, rekao je Ivan Ječmenica.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com