Početna » NOVOSTI » Društvo » Ponovo radi linija Bar-Bari! (VIDEO)
Foto: MONDO-Mladen Stojović

Ponovo radi linija Bar-Bari! (VIDEO)

Pet dana nakon što je Sveti Stefan 2 odplovio na rezanje, u barsku luku uplovio je „Dubrovnik“ brod riječke Jadrolinije koji će bar do kraja ove godine pokrivati liniju Bar-Bari-Bar.

 „Dubrovnik“ nije zakasnio na svoje pro uplovljavanje u Luku Bar – tačno u 8 sati brod je uz uobičajeni pozdrav sirenom prošao lučki ulaz a potom priliično brzo pristao uz gat 5, gdje će biti na vezu dva puta nedjeljno tokom ljetnje sezone i jednom u vansezonskim mjesecima.
Brod će uporedo pokrivati liniju Bar-Bari-Bar ali i Dubrovnik-Bar.  Poput svojih prethodnika, brod će isplovljavati u 22 sata uveče a uplovljavati u 8 sati ujutro.

Izvor: YouTube

“Dubrovnik” je dugačak 122,06 metara, širok 18,82 metara a visok 12,55 metara sa gazom 4,83 metara. Kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet putnika mu je 1300 osoba. Kapacitet vozila iznosi  300 automobila.

Brod ima 148 kabina s ukupno 457 kreveta i 384 avio sjedišta. Posjeduje restoran sa 135 mjesta, samouslužni restoran sa 224 mjesta, poslastičarnicu, bar sa 274 mjesta, video salu, kapelu i prostor za djecu.

Pogledajte foto galeriju uplovljavanja Dubrovnika u barsku luku:

 

Izvor: YouTube

(MONDO)

Check Also

Donijeta odluka o raspodjeli dobiti Luke Kotor

Akcionari Luke Kotor donijeli su na sjednici Skupštine odluke o pretvaranju rezervi u akcionarski kapital ...

DRAMA NA MORU: “Jadranu” se približilo nepoznato plovilo?

Tokom krstarenja školskog broda Mornarice Vojske Crne Gore (MVCG) jedrenjaka “Jadran”, prema nezvaničnim informacijama, došlo ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *