Šćepanović izručen Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Šćepanović izručen Crnoj Gori

Dragan Šćepanović (45) iz Bijelog Polja izručen je danas iz Holandije u Crnu Goru, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci.

Za Šćepanovićem je potjernicu raspisao Interpol iz Podgorice, zbog presude Apelacionog suda zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije kao i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

“On je, naime shodno presudi u periodu od sredine 2010. godine do aprila 2011. godine djelovao kao pripadnik kriminalne organizacije koja se bavila prenošenjem veće količine opojne droge kokain iz Južne Amerike u Španiju, radi dalje prodaje u evropskim zemljama. Ovaj lanac međunarodnog krijumčarenja kokaina presječen je sprovođenjem policijske akcije „Tanker“. S tim u vezi, podsjećamo da je crnogorska policija, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost Crne Gore i Agencijom Sjedinjenih Američkih Država za borbu protiv trgovine narkoticima – DEA, tokom 2011. godine realizovala međunarodnu policijsku akciju “Tanker””, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici crnogorske policije su, nakon dobijenih operativnih saznanja o djelovanju međunarodne kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem kokaina, iz Južne Amerike do zemalja Evropske unije, a u kojoj učestvuju i crnogorski državljani, u saradnji sa Specijalnim tužiocem preduzeli aktivnosti na prikupljanju dokaza.

“U Crnoj Gori je jedno lice lišeno slobode, dok je nacionalna policija Španije lišila slobode šest lica i tom prilikom zaplijenila veću količinu kokaina (oko 70 kilograma)”. navodi se u saopštenju Uprave policiju..

 (Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com