Super-baka: Helene “preletjela” kanjon Tare - Volim Podgoricu

Super-baka: Helene “preletjela” kanjon Tare

Francuskinja Helene je sa svoje 84 godine napravila hrabar potez i “preletjela” kanjon rijeke Tare na visini od 150 metara u “supermen” stilu.

“Zip Line Montenegro“, s dužinom od oko 740 metara i visinom od oko 152 metara, inače predstavlja najviši i najduži ovakav “let“ u Evropi.

Svjetski popularni vid ekstremnog sporta ZIP line zvanično je otvoren u Crnoj Gori u avgustu 2012. godine. Ovo je prava stvar za ljubitelje adrenalinskih sportova koji sa nestrpljenjem čekaju da vide Taru iz drugačije perspektive.

Maksimalna brzina koja se na Zip-u postiže je 50km/h.

Zip Line je nastao kao potreba stanovnika planinskih oblasti da pređu preko rijeka i nepristupačnih mjesta gdje nije bilo moguće izgraditi mostove. Od nedavno je dobio i svoj sportsko-rekreativni vid. Sajla postavljena između dva brijega, kako bi avanturisti mogli da se spuštaju sa jednog brijega na drugi, uz nezaboravnu dozu adrenalina i mogućnost da sagledaju ljepote planine iz jednog potpuno novog ugla.

Helene (84g) i Zip Line (Đurđevića Tara)

Francuskinja Helene sa svoje 84 godine je danas probala zip lajn na Đurđevića Tari! Bravo ? ? ? Godine su samo broj!VIDEO: Karolina Ilić / Moja Crna Gora

Gepostet von Moja Crna Gora am Mittwoch, 17. Mai 2017

(www.cdm.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com