Home / NOVOSTI / Kultura / Promocija knjige ”Žene sve mogu” autora Triva Zolaka u KIC-u

Promocija knjige ”Žene sve mogu” autora Triva Zolaka u KIC-u

Promociju nove knjige Triva Zolaka „Žene sve mogu – Uspješne žene Crne Gore“ organizujemo u srijedu, 24. maja, u Multimedijalnoj sali Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ od 19 sati.

Na promociji će pored autora govoriti recezentkinje knjige akademik Milica Kostić i prof. dr Zagorka Kalezić, a u ime uspješnih žena o kojima Zolak piše obratiće se direktorica KIC-a Snežana Burzan.

Veče će moderirati Elida Korać, a muzičkim tačkama će ga upotpuniti mlade vokalne umjetnice Katarina Radulović i Đina Mićović, kao i 12-godišnja Dina Nikolić na flauti.

U knjizi Triva Zolaka, istraživača, publiciste i svjetskog putnika, nalaze se životne priče među kojima su 44 uspješne i/ili zanimljive žene iz Crne Gore. Polovina je iz Podgorice i Nikšića, a ostale su iz Herceg Novog, Kotora, Budve, Bara, Ulcinja, Danilovgrada, Šavnika, Žabljaka, Pljevalja, Mojkovca, Bijelog Polja, Rožaja i Plava.

Trivo Zolak je rođen 1931. godine, u Ključu u Bosni i Hercegovini. Završio je Mašinski fakultet u Sarajevu, a magistrirao organizacione nauke u Beogradu. Objavio je više od 30 naučnih radova i oko 1500 članaka u raznim jugoslovenskim listovima i časopisima, više knjiga i turističkih vodiča.

Građani će odmah nakon promocije, moći kupiti primjerak knjige po cijeni od 5 eura, a knjiga će se od 25. maja, po istoj cijeni naći u prodaji i na kioscima štampe.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com