Vjerujte da ste lijepi i bićete - Volim Podgoricu

Vjerujte da ste lijepi i bićete

Ako imate manjak samopouzdanja ili poznajete takvu osobu, pročitajte nekoliko savjeta kako ga psihičkim i fizičkim promjenama podići.

Vjerujte u sebe

Ukoliko očekujete od drugih da vas poštuju, prvo morate sami sebe poštovati. Vaš manjak samopouzdanja će i drugi ljudi primijetiti pa će vas zbog toga “iskorišćavati”. Vježbanje će vam i te kako pomoći da vratite vjeru u sebe. Ne samo da će popraviti vaš fizički izgled, nego ćete se bolje osjećati i imati bolje držanje.

Zauzmite se za sebe

Ako imate mišljenje koje je različito od većine, ne ustručavajte se da ga iznesete. Morate shvatiti kako je vaše mišljenje jednako važno kao i bilo čije. Jedini način da steknete poštovanje u društvu je da se držite svojih stavova. To sigurno nećete postići ako ste labilna osoba koja mijenja mišljenje zavisno od društva u kojem se nalazi.

Prihvatanje komplimenata

Prihvatanje komplimenata je jedan od najvažnijih koraka u jačanju samopouzdanja. Stoga sljedeći put kad vas neko pohvali, zahvalite i nabacite smiješak, umjesto ublažavanja ili negiranja nečega zbog čega ste dobili kompliment.

Tražite šta želite

Povučenije osobe se po prirodi ne znaju nametati i tražiti nešto što žele. Ako imate racionalan zahtjev i bitno vam je njegovo ostvarenje, slobodno ga izrecite. Da biste to uspjeli, u početku vježbajte s manjim zahtjevima i nemojte se osjećati krivim zbog činjenice da nešto tražite.

Recite “ne”

Ma koliko vam bilo neprijatno nekoga odbiti, ako to ne želite, slobodno recite “ne”. Ako ste po prirodi nježnije naravi, ne morate nekoga grubo odbiti, jednostavno objasnite kako vam je žao i kako to ne možete učiniti.

Gledajte druge u oči

Kad razgovarate s nekim, gledajte ga pravo u oči. Budete li gledali na sve strane, osim u onoga s kojim pričate, ostavićete utisak nesigurne osobe. Ovakav govor tijela je bitan jer on pomaže u prikrivanju neprijatnosti i naglašava samopouzdanje. Uz to će vam vratiti snagu i moć zbog čega ćete se osjećati sigurnije.

Dalje od ogledala

Žene koje najviše vremena provode ispred ogledala su najnezadovoljnije svojim izgledom. Na taj način proučavaju svaki nedostatak na svom tijelu i postaju nezadovoljne. Stoga je savjet da se ne opterećujete odrazom u ogledalu. To ne znači kako treba totalno da zanemarite svoj izgled, ali sve treba biti u granicama normale.

Promjena stajlinga

Ako nijeste zadovoljni svojim izgledom, nemojte se samo zatvoriti u sebe. Preduzmite nešto zbog čega ćete se ponovo osjećati zadovoljnije. Promijenite boju kose, frizuru, poklonite nekome staru odjeću u koju više ne stajete i kupite sebi nešto novo ili naglasite make up. Učinite hrabru promjenu i prestanite se zamarati nebitnim sitnicama.

Pravilno držanje

Hodom odajete svoju ličnost. Osobe bez samopouzdanja najčešće hodaju i sjede pogrbljeno. Pokušajte to da promijenite jer nije dobro za kičmu, a i ne izgleda lijepo.

(Nezavisne)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com