PODGORICA: Dovedite sjutra djecu na Trg Vektre - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dovedite sjutra djecu na Trg Vektre

Šesta međunarodna manifestacija “Rastimo uz ples” kojom se obilježava Međunarodni dan djeteta, biće održana sjutra i u više crnogorskih gradova. Sa početkom u 18 sati, ukupno 820 mališana plesaće u Podgorici, Kolašinu, Mojkovcu i Pljevljima.

Prvog  juna u isto vrijeme nastupiće ukupno 17.200 dječaka i djevojčica iz Crne Gore, BiH i Srbije u ovom programu čiji je autor Dječija plesna asocijacija Srbije, a cilj podsticanje psihomotornog razvoja i socijalizacija djece na ranom uzrastu. Organizatori dodaju da pored svog opšteg cilja projekat ima i misiju da unaprjeđuje intergeneracijsku komunikaciju putem plesa i pokreta “i kulturnu saradnju u region”.

Manifestacija “Rastimo uz ples 2017” u Podgorici na Trgu Vektre okupiće djecu šest privatnih predškolskih ustanova – organizatora manifetacije: podgorički “Artic Pinokio” i “Mali Princ”, “Vini Pu” iz Budve, “Osmijeh” iz Kotora, “Arushi Pu” iz Ulcinja i “Svetionik” iz Bara. Gosti su Šanta Panta, solisti Sanje Perić Maša Paović, Jana Božović, Dijana Zabijako i Iva Otašević, voditelj je Miomir Maroš, a fotograf Sergej Zabijako.

Program u Kolašinu organizuje JPU”Sestre Radović” u Mojkovcu JPU “Jevrosima Rabrenović Jevra”, a u Pljevljima JPU “Eko bajka”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com