Stijepović: Podgorica je sada turistički centar - Volim Podgoricu

Stijepović: Podgorica je sada turistički centar

Podgorica je u prethodne dvije godine prerasla iz tranzitnog u turistički centar i predstavljanje turističkih potencijala Podgorice njemačkim turistima, od izuzetne je važnosti za nastavak ovog pozitivnog trenda, ocijenio je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

On se danas sastao sa ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Hans Ginter Maternom.

Stijepović je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, naglasio da će uprava grada nastaviti da sarađuje sa ambasadom Njemačke u Podgorici na realizaciji svih planiranih aktivnosti, naročito na polju kulture i obrazovanja.

“Ambasador Matern je saopštio da će se truditi da Glavni grad i ambasada Njemačke u Podgorci učvrste i dinamiziraju veoma dobru i uspješnu saradnju, posebno u oblasti kulture i obrazovanja izražavajući uvjerenje da će ona biti jednako uspješna i u drugim oblastima. Ambasador je izrazio zadovoljstvo što će Glavni grad ubrzo otpočeti realizaciju najznačajnijeg kapitalnog projekta – Uređaja za prečišćavanje otpadnih voda u partnerstvu sa Njemačkom razvojnom bankom KfW. U tom pravcu, sagovornici su se saglasili da je poželjna i potrebna dodatna edukacija građana o značaju očuvanja životne sredine”, navodi se u saopštenju.

On je naglasio da je za njemačku Ambasadu važna podrška Glavnog grada u realizaciji manifestacije Dani Njemačke u Podgorici, koja će se ove održati 23. i 24. juna na Trgu nezavisnosti.

“Gradonačelnik i ambasador su se saglasili da njemački jezik, koji se koristi u službenoj upotrebi u evropskim institucijama, treba što više afirmisati u Podgorici i cijeloj Crnoj Gori i dogovorili konkretne mjere i aktivnoste koje će gradska uprava u partnerstvu sa ambasadom Njemačke u tom pravcu realizovati u narednom periodu. Stijepović je, na kraju sastanka, iskoristio priliku da se zahvali Vladi, Ambasadi i narodu SR Njemačke na bezrezervnoj podršci koju su u kontinuitetu pružali Crnoj Gori na putu do punopravnog člastva u NATO i koju takođe kontinuirano pružaju na putu pristupanja naše zemlje EU”, zaključuje se u saopštenju.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com