BIĆE ISPITANO 65 VLASNIKA LIČNIH KARATA KOJE SU NAŠLI KOD PODGORIČANINA - Volim Podgoricu

BIĆE ISPITANO 65 VLASNIKA LIČNIH KARATA KOJE SU NAŠLI KOD PODGORIČANINA

Specijalni policijski tim će, po nalogu Specijalnog tužilaštva, saslušati  svih 65 vlasnika ličnih karata pronađenih tokom pretresa kuće Podgoričanina Luke Trubljanina 29. maja, saznaju nezvanično “Vijesti”.

Nezvanični sagovornik “Vijesti” iz istrage kazao je da je on na saslušanju kod specijalne tužiteljke Mire Samardžić kazao da je kesu sa ličnim kartama “negdje našao i ponio je kući”.

Tužilaštvo će provjeravati za šta su mu lične karte služile i da li su možda korišćene u nekom izbornom procesu.

Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Trubljanin na čelu jedne od kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem droge.

Trubljanin se predao šefu Specijalnog policijskog tima Draganu Radonjiću, dan nakon što je u policijskoj akciji “Šado”, u kojoj je uhapšena 21 osoba osumnjičenih za šverc narkotika.

Akcija “Šado” trajala je više od godinu i u okviru nje zaplijenjeno je 77 kilograma skanka i marihuane.

Ona je počela odmah nakon podmetanje požara na automobilu šefa Odsjeka za borbu protiv droge u Upravi policije Dejana Kneževića u aprilu prošle godine.

Zbog sumnje da je zapalio Kneževićevo službeno vozilo, uhapšen je Podgoričanin Mirko Janković.

U akciji “Šado” uhapšeni su  Podgoričani Komnen, Almedina i Vladimir Radević, Danijela Pajić i Filip Ševaljević, Tužani Abedin Čunmuljaj, David Gojčaj, Anton Ljucđonaj i Ardijan Dedvukaj zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Podgoričani Blažo i Aco Mugoša, Marko Čelebić, Toni Đokaj, Vuk Guberinić, Nemanja Brajović, Danilo Šoškić, Vido i Bodin Marović, Elvis Ćeranić iz Berana i Ilir Đokaj iz Tuzi uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavijanje u promet opojnih droga.

Krivične prijave su podnijete protiv Tužana Alberta i Antona Dedvukaja, Podgoričana Damira Frljučkića, Dalibora Nikčevića i Elide Škrijelj zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i protiv Irfana Kriještorca iz Pljevalja zbog sumnje da je švercovao drogu.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da su  kao organizatori dvije kriminalne grupe osumnjičeni Albert i Anton Dedvukaj, Damir Frljučkić i Luka Trubljanin.

Albert Dedvukaj je navodno u Americi, a Anton Dedvukaj i Damir Frljučkić su još u bjekstvu.

Direktor policije Slavko Stojanović kazao je nakon hapšenja da su osumnjičeni “otkriveni uz primjenu najsavremenijih policijskih mjera i radnji”.

On je rakao da je od početka rada na predmetu “Šado”, u 11 pojedinačnih akcija na presijecanju krijumčarskih kanala, zaplijenjeno  72 kilograma marihuane tipa skank, a na dan hapšenja te dvije kriminalne grupe još  pet kilograma marihuane.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com