Sponzori nijesu pali na pletenicu: 16 puta manje donacija - Volim Podgoricu

Sponzori nijesu pali na pletenicu: 16 puta manje donacija

Crnogorski predstavnik na međunarodnom muzičkom festivalu “Evrovizija”, sponzorisan je samo sa 6.250 eura, što je skoro  16 puta manje u odnosu na prošlu godinu.

Direktorica marketinga Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Vanja Šipovac kazala je na jučerašnjoj sjednici  Savjeta Javnog servisa da su od sponzorstava prošle godina za “Evroviziju” dobili 99.605 hiljada.

Šipovac je kazala da su sve ponude poslali na vrijeme i uradili sve kao lani, ali da im nije jasno zbog čega je toliko manje sponzorstava.

“Preduzeća očigledno nijesu bila zainteresovana da ove godine sponzorišu ovaj događaj”, kazala je.

Predstavnik Crne Gore na Eurosongu ove godine bio je glumac i pjevač Slavko Kalezić sa pjesmom “Space”, na šta je putem društvenih mreža i interneta negodovao dio  publike.

Savjet je zbog toga doveo u pitanje da li da naredne godine učestvuju na ovom muzičkom takmičenju ili da se ponovo vrati crnogorsko muzičko takmičenje “Montevizija”, koja bi prethodila tom takmičenju. O ovom će se šire raspravljati na sljedećoj sjednici Savjeta.

Savjet je juče usvojio i novu sistematizaciju radnih mjesta RTCG, kojom će trebati više radnika nego što ih trenutno ima.

Generalna direktorica Andrijana Kadija kazala je da će ovom sistematizacijom biti predviđeno 766 radnih mjesta u Javnom servisu, a da će se znati razlika između ljudi sa VI i VII stepenom visoke stručne spreme.

Član Savjeta Milan Radović kazao je da je u toku aprila i maja u RTCG zapošljeno oko 60 honorarnih radnika i da bi broj radnika trebalo smanjivati a ne povećavati.

Kadija je odgovorila da je riječ o honorarcima koji su radili za vrijeme mandata prethodnog direktora i da Javni servis ne može funkcionisati bez honoraraca. “Isti ti honorarci radili su i prošle godine, pa niko iz Savjeta to nije problematizovao. Sada se meni spočitava zapošljavanje. A osamdesetak radnika je zapošljeno za vrijeme ovog saziva Savjeta pa nijesam čula da je neko to dovodio u pitanje”, kazala je Kadija.

Ona je kazala je da za vrijeme njenog mandata zapošljeno sedam radnika.

Vijesti

2 komentara

  1. Aw, this was an incredibly nice post. In notion I have to invest writing similar to this additionally – taking time and actual effort to generate a excellent article… but exactly what do I say… I procrastinate alot and no means apparently go done.

  2. This is very interesting, You are a very professional blogger. I’ve joined your rss feed and look ahead to in search of more of your wonderful post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com